Milić Vukašinović biografija

Milić Vukašinović je priznati muzičar iz Srbije koji je osnovao grupu „Vatreni poljubac“, a neko je vreme bio bubnjar nekad najpopularnije grupe na području cele bivše Jugoslavije, Bijelog dugmeta.

milić vukašinović

Rođen je 9. marta 1950. godine u Beogradu, a dok je još bio mali u Sarajevu je bio poznat kao čudo od deteta koje zna svirati bubnjeve. Imao je samo dvanaest godina. Milić je rođen u Kosovskoj ulici, a ime mu je dala baba Vidoslava, tako da zvuči kao neki hajduk.

Priznao je kako je bio majčin mezimac jer je rođen sa kolitisom, a kako medicina tada nije imala lek, tri je godine jeo samo šargarepu i krumpir, a svaki put su ga sklanjali u sobu kada su sestra i brat jeli jaja i šunku.

Milić je oduvek bio sledbenik rok revolucije koja je nastala 60-ih godina tokom dvadesetog veka. U školi je od najboljeg postao najgori učenik kojeg su kasnije i izabcili jer je u ispisnici pisalo da štipa devojke, pije pivo, puši i voli da narušava nastavu. Kako gimnaziju nije dokrajčio otac ga je nagovorio da ide na mehaničarski zanat, a tu ga je spasio seksualni nagon jer je nosio popravljene televizore starijim gospođama.

Imao je samo dvadeset godina kada odlazi u London, ali ne da bi se bavio muzikom nego da izgradi sebe na osnovama borbe za egzistenciju u zapadnom svetu. Tamo je radio mnoge fizikalne poslove.

Kada se vratio kući prvo je krenuo da svira bubnjeve u sarajevskim grupama Bijelo dugme i Indeksi, a da bi posle toga svoj veliki talenat pokazao u grupi „Vatreni Poljubac“ napravivši veliki korak sa Hankom Paldum, kada je stvorio dva velika hita poput „Ja te volim“ i „Volela sam volela“.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*