Milica Milisavljević, večeras koncert u Zvečanu

Milica Milisavljević Dugalić, koja svojim talentom dugi niz godina čuva i neguje tradicionalnu pesmu od zaborava, biće specijalni gost na svečanom desetom „Godišnjem koncertu KUD-a Zvečan'“ 15. marta. Godišnji koncert će biti održan u Kulturnom centru u Zvečanu u 19:30.

Milica Milisavljević

Od 1972. godine kada je Milica bila pobednik tada najpopularnijeg takmičenja „Maksimetar“ Televizije Beograd, vezuju je uspesi na različitim jugoslovenskim i evropskim festivalima.

Predstavljala je Kosovo i Metohiju na „Izboru za pesmu Evrovizije“ 1986. i 1991. a dobitnica je i „Estradne nagrade Jugoslavije“ i „Estradne nagrade Srbije“ kojom se danas retko ko može pohvaliti. Za album „Nečujna zvona“ (PGP RTS) koji je obradio, aranžirao i odsvirao Neša Galija inspirisan na muzici iz filma „Zona Zamfirova“.

Milica je na festivalu „Sunčane skale“ nagrađena „Zlatnom sirenom – Prinčevom nagradom“ za najbolji album etno muzike na Balkanu.

Krajem prošle godine,Milici je uručen i „Beogradski pobednik“ za negovanje izvornog zvuka i stare dobre pesme, kao najboljem čuvaru tradicionalne muzike u Srbiji a i „Počasni građanin grada Kosova i Metohije“ za izuzetan doprinos kulturi i pesmi Kosova i Metohije.

Autor: Goran, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*