Milka Canić Biografija

Milka Canić je rođena 18.07.1944 godine u Beogradu. Po zanimanju je diplomirani filolog. Jedna je od najpoznatijih TV lica u Srbiji. Radi kao supervizor u kvizu RTS-a „TV Slagalica“. Pre toga je radila kao profesor u Prištinskoj gimnaziji, a radila je i kao lektor.
Autor je 4 udžbenika književnosti, priručnika „Srpski za strance“, a više od 1.000 knjiga ima njen lektorski pečat. Ima ćerku, sina i dvojicu unuka.
Na parlamentarnim izborima u Srbiji 2008. godine koalicija DSS-NS ju je kandidovala za narodnog poslanika. Postala je poznata po tome što u svakoj emisiji izgovori i pozdravi gledaoce na isti način: „Dobro veče“.
Evo jedne njene zanimljive izjave za „Glas Javnosti“: „Sve je „fensi“, svi idu na „Fešn vik“ i kriju se u „bekstejdž“.
Ono što je dobro je „Cool“ ili „In“, pa zbog toga niko ne žali jer su svi naučili „Sorry“. Što bi sve bilo „polako“ kad može „easy“. Čitamo „bestselere“, gradimo imidže, da bismo bili u trendu i eto prilike da budemo dobri oratori jer,  Bože moj,  živimo u urbanom ambijentu.  Kakav apsurd!“.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*