Milorad Čavić Biografija

Milorad Čavić najpoznatiji Srpski plivač je rođen 31.05.1984. godine u Anahajmu, Kalifornija.Prvu zlatnu medalju za Srbiju je osvojio 2003. godine u Dablinu na Evropskom prvenstvu, gde je postavio novi svetski rekord na 100 metara delfin stilom. Osvojio je tada isto i srebrnu medalju na 50 metara slobodnim stilom. Titulu na 100 metara delfin stilom je osvojio i Evropskim šampionatima 2006,2007,2008 godine. 2008 godine na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu osvojio je zlatnu medalju na 50 metara delfin stilom i postavio novi Evropski rekord. Na dodeli medalja se pojavio obučen u majici na kojoj je pisalo „Kosovo je Srbija“ zbog čega je diskvalifikovan sa Evropskog prvenstva. Inspirisan tom odlukom Baja Mali Knindža je napisao i otpevao pesmu „Ajndhoven je mali grad, veliki je Milorad“.
2008.godine na Olimpijadi u Pekingu, osvojio je srebrnu medalju za Srbiju, samo stotinku iza Majkla Felpsa. Godinu dana kasnije Omega koja proizvodi ure|aje za merenje je priznala da je Milorad Čavić prvi dotakao, ali nedovoljno jako da pokrene mehanizam na satu za merenje. Bio je u vezi sa poznatom odbojkašicom Ivanom Đerisilo, čak je kružila priča kako je ona trudna i kako će vezu krunisati brakom, ali od toga se nije dogodilo ništa.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*