Milutin Milošević biografija

Milutin Milošević je jedan od mlađih glumaca koji se publici dokazao mnogim ulogama. Radi se o srpskom pozorišnom, filmskom i televizijskom glumcu. Njegova najpoznatija uloga je ona u filmu „Beogradski fantom“ iz 2009. godine.

milutin milošević

Milutin Milošević je rođen 28. decembra 1981. godine u mestu Čačak. Posle srednje škole je krenuo na Fakultet dramskih umetnosti gde je i diplomirao, kod profesorke Gordane Marić.

Iako je uloga u filmu „Beogradski fantom“ gde je glumio lik Vlade Vasiljevića ostala jedna od njegovih najboljih, Milutin je imao zapaženu ulogu i u seriji „Žene sa Dedinja“. U seriji „Žene sa Dedinja“ Milutin je glumio dve godine.

U Beogradskom fantomu je ostao zapažen po tome što u celom filmu nije imao ni jednu izrečenu reč. Priznao je kako mu je takva uloga bila veliki izazov.

Prva uloga bila je u filmu „Kordon“ posle koje su usledile druge role kao što su one u „Sasvim obična priča“, „Košarkaši“ te „Sveti Georgije ubiva aždaju“…

Milutin iza sebe ima mnogo nagrada, a dobitnik je Povelje za najbolju mušku rolu na  44. Filmskim susretima u Nišu. Osim spomenutih uloga Milutin je glumio u: „Porodici“, „Poslednja mrva sna“, „Larin izbor“, „Zbog jedne divne crne žene“, „Poslednja audijencija“…

Aktivan je i u pozorištu Atelje 212 gde je glumio u predstavama: „Velika bela zavera“, „Zmijsko leglo“, „Plastelin“…

Autor: Sanja, Foto: milutinmilosevic.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*