Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Mina Lazarević biografija

Mina Lazarević je srpska glumica koja se osim kao velika glumica dokazala i u muzici jer osim glume njena velika ljubav oduvek je bila i muzika, pa je tako priznala da joj je oduvek bila želja da snimi džez album.

mina lazarević

Mina Lazarević rođena je 10. jula 1975. godine u Beogradu. Još je kao dete počela da svira klavir pa je sa pet godina upisala školu “Stevan Mokranjac”. Mina dolazi iz porodice muzičara jer joj je otac Ljubiša bio dirigent dok je majka pevala u horu “Pozorišta na Terazijama”.

Kada je imala osam godina nastupala je na savezničkim i republičkim takmičenjima gde je osvajala nagrade. Sa 16 godina je upisala Muzičku akademiju, ali je bila razočarana šta nije mogla da studira u Beču ili Moskvi. Zbog tadašnjeg stanja u zemlji Mina nije mogla da putuje van granica.

Posle je rešila da upiše FDU i to je bio veliki momenat u njenom životu jer se malo udaljila od muzike i počela da se bavi glumom. Prva rola usledila je u predstavi “Snežna kraljica”, ali veliku pažnju medija dobila je tek rolom u filmu “Normalni ljudi”.

Osim šta je postigla mnogo i postala poznato ime, Mina ima sreće i u ličnom životu. U srećnom je braku i ima troje dece, Marka, Ivu i Luku.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Comments

  1. OLA EU SOU DO PAIS, BRASIL ,ESTADO ,RS,CIDADE,BENTO GONÇALVES,CAPITAL DO VINHO BRASILEIRO,,,E AMO AS MUSICAS DA ANTIGA JUGOSLAVIA TODA ,MEU VOVO VEIO DA SERBIA EM 1910 PARA O BRASIL,,,GOSTO DAS MUSICAS DA ,MINA KOSTIC ISTI IGRACI,,E CECA RAZNATOVIC, MILICA TODOROVIC,,BOJANA SAROVIC ODLAZIM,,NATASA BEKVALAC HAJDE E MUITAS,,,JELENA GERBEC ROMALE ROMALI,,,LEPA BRENA ,BRAZIL ,HAJDE DAS SE VOLIMO,,,NAO DA PARA FALAR TUDO A MUITAS ,MINA LAZAREVIC É MUITO LINDA

Komentiraj

*