Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Mira Škorić biografija

Mira ili Mirjana Škorić je poznata folk i turbofolk pevačica iz Srbije koja je svoju karijeru počela 1988. godine sa pesmama “Ista nam je tuga” i “Otkači”. Iza sebe ima bogatu karijeru i jedne od najvećih hitova.

mira škorić

Mira Škorić je rođena u Beogradu gde je završila muzičku i trgovačku školu. Ljubav prema pevanju je otkrila rano, a prvi nastup je imala na festivalu “Raspevana jesen” gde je ušla u finale i zajedno sa ostalim finalistima putovala po bivšoj Jugoslaviji.

Prvi album koji je snimila nije imao mnogo obožavoca, ali se zato sve počelo da menja kada je snimila pesmu “Zašto nosiš prsten moj”. Tek je sa albumom snimljenim 1993. godine “Ne daj me majko”, Mira postala jedna od naslušanijih pevačica u zemlji, kada nastavlja dalje sa pesmama: “Niz vene mi tiho tečeš”, “Otkači”, “Manastir”…

Posle tog albuma pevačica je snimila još nekoliko uspešnih pesama kao što su: “Karta tuge”, “Nisi mi sudbina”, “Rodiću ti sina”. Album iz 1996. godine nije prošao zapaženo.

Pevačica je u svojoj karijeri sarađivala sa mnogim pevačima i pevačicama, a dosada je osvojila preko 20 nagrada za najbolju interpretaciju. Mira je snimila mnoge duete, pa je tako pevala sa Cecom pesmu “Ne računaj na mene”, sa Šerifom Konjevićem “Tragovi sećanja” i Anom Bekutom “Nije kuma dugme”.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Komentiraj

*