Miroslav Ilić Biografija

Miroslav Ilić je ro|en 10.12.1950 godine u Mrčajevcima kod Čačka. U Čačku je završio Gimnaziju i zatim je upisao Elektrotehnički fakultet u Skoplju koji nije završio. 1972. godine kompozitor Obren Pjejović je odveo Miroslava u Aleksandrovački „Diskos“ i snimio pesmu Dobrice Erića, „Voleo sam devojku iz grada“, koja je obeležila njegovu dalju karijeru. Zatim slede pesme „Oj, Moravo, tija reko“, „Moravsko predvečerje“, „Šumadijo“ , tako da 1979. godine izdaje ploču za tada najmoćniju kuću, „Produkciju
gramofonski ploča Beograd (PGP RTB).
1983. godine dolazi do kulminacije njegove karijere, kada je prodao ploču „Kad si sa mnom ne misli na mene“, sa hit pesmom  „Pozdravi je pozdravi“ u preko milion primeraka. Brigu oko njegove dalje karijere preuzima menadžer Raka Đokić i nastupa na koncertima zajedno sa Lepom Brenom i snimaju duet „Jedan dan života“. U to vreme je imao velikih problema sa alkoholom, čak se i lečio od alkoholizma. Posle sukoba sa Đokićem demolirao je prostorije „ZAM“-a o čemu je pisala kompletna štampa. Takodje je udario flašom u glavu menadžera Mišu Jelovca. Malo je falilo i da se razvede od supruge Gordane zbog problema sa alkoholom.
Svojom voljom i trudom uspeva da pobedi ovaj porok. Slede veliki evergrin hitovi narodne muzike: „Najlepša si kad se smeješ“, „Božanstvena ženo“, „Bili smo drugovi“, „Amerika“.
Počasni je član SD „Crvena Zvezda“ i kum Dobrivoja Topalovića. Kum je sa Hristom Stoičkovim najboljim Bugarskim fudbalerom svih vremena i ima veliku publiku i u Bugarskoj.
Svake godine tradicionalno održava koncerte u „Sava Centru“. Organizator je velike manifestacije u Mrčajevcima „Kupusijada“, koja se održava sredinom septembra svake godine i koju poseti na stotine hiljada turista.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*