Mladen Vojičić Tifa biografija

Mladen Vojičić Tifa je rok pevač iz Bosne koji je postao poznat na prostoru cele bivše Jugoslavije kao pevač koji je nekada pevao u bendu Bijelo dugme i to sredinom 80-ih godina dvadesetog veka. Osim u Bijelom dugmu Tifa je pevao u drugim bendovima i još je uvek pevač sa velikim vokalnim mogućnostima.

mladen vojičić tifa

Mladen Vojičić Tifa rođen je 17. oktobra 1960. godine u Sarajevu. Nadimak Tifa je dobio dok je imao samo četiri godine i to posve slučajno. Kao mali je voleo vozove i često je znao da uzvikuje „Ide lokomotifa“. Imao je problema sa izgovaranjem slova „v“ i tako je dobio nadimak Tifa.

Tifa je kao dete pokazivao ljubav prema muzici, a dok je imao samo 5 godina znao je skoro sve pesme Indexa. U Sarajevu je završio osnovnu školu, a potom i gimnaziju dok fakultet nije završio. Najveći momenat njegove karijere je bio dok je pevao u Bijelom dugmu, a osim njih je pevao za bend „Vatreni poljubac“, „Divlje jagode“ i „Teška industrija“. Objavio je preko 8 albuma.

Posle raspada slavne grupe koja je bila popularna u celoj Jugoslaviji Tifa je počeo sa solo karijerom, a u tom je periodu objavio nekoliko uspešnih albuma: „No. 1“, „Samo ljubav postoji“, „Ostaću s tobom“, „Šareni dan“, „Spreman sam na sve“…

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Yotube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*