Nebahat Čehre Biografija

Nebahat Čehre je rođena kao Hilal Nebahat Čehre 15. marta 1944. godine u Samsunu, na obali Crnog Mora, u severnom delu Turske. Njena familja je po poreklu iz Gruzije. Otac Izet je bio advokat, a majka Muzejen domaćica. Otac joj je preminuo od srčanog udara kada je Nebahat imala samo pet godina i onda se preselila u Istanbul sa majkom. Njena majka se udavala još dva puta. Nebahat Čehre je teško podnela gubitak svog oca i nije dobro podnosila nove brakove njene majke. Takođe, bila je jako tiha, mirna i povučena u periodu svoje mladosti. Ima brata Orhana i dva polubrata, Naila i Tajar Jildiza.

Nebahat Čehre je na našim prostorima najpoznatija po ulozi sultanije Valide u seriji Sulejman Veličanstveni. Pored ove serije glumila je još u seriji Zabranjena ljubav, kao i mnogim drugim TV filmovima, kao i u filmovima erotskog sadržaja. Ona se udavala i razvodila, a imala je i neke interesantne ljubavne romanse. Svoju profesionalnu karijeru je započela kao model i izabrana je za Mis Turske 1960. godine. Za sebe je smatrala da nije posebno atraktivna i izbor za najlepšu devojku Turske ju je dosta iznenadio. Nakon ovoga otvorila joj su se vrata filmske industrije u Turskoj.

Nebahat Čehre

Nebahat Čehre

Izvor i foto: WP, wikifeet

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*