Neda Arnerić biografija

Neda Arberić je srpska glumica koja iza sebe ima mnogo uloga u raznim serijama i filmovima. Koliko vredi kao glumica dokazuje i velik broj osvojenih nagrada, pa je tako 2010. godine osvojila nagradu za životno delo „Pavle Vuisić“.

neda arnerić

Glumica je rođena 15. jula 1953. godine u mestu Knjaževcu. Posle Devete gimnazije u Beogradu završila je istoriju umetnosti. Sa glumom je počela kao dete kada je glumila u filmu „San“. Tada je imala samo trinaest godina. Posle prve uloge usledile su i druge u „Višnji na Tašmajdanu“, „Policajac sa Petlovog brda“, „Jutro“ i „Nataša“.

Neda Arnerić je jedna od najlepših glumica sa područja bivše Jugoslavije koja je postigla mnogo toga u životu, a pored toga što je poznata glumica Neda je u svom vlasništvu imala i umetničku galeriju „Atrium“. Mnogi će reći kako se radi o pravoj umetnici.

U srećnom je braku sa Miloradom Meštrovićem sa kojim nikada nije imala dece. Priznala je da zbog lepog odnosa kojeg ima sa suprugom njih dvoje to nisu toliko osetili.

Osim što je radila u pozorištu i na filmu, Neda je neko vreme bila i narodni poslanik pa je tako ostvarila i bogatu političku karijeru. Pored spomenutih filmova Neda je glumila u: „Pričama iz radionice“, „Tri karte za Holivud“, „Grlom u jagode“, „Ko to tamo peva“, „Otpisani“…

Autor: Sanja., Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*