Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Neda Ukraden biografija

Neda Ukraden je poznata pevačica ne samo u Srbiji nego ne području cele bivše Jugoslavije čija se profesionalna karijera proteže sve od 1967. godine. Neda Ukraden je rođena 16. avgusta 1950. godine u mestu Imotski u Hrvatskoj.

pevačica neda ukraden

Iako je rođena u Imotskom Neda je odrasla u Sarajevu, pa je često menjala gradove zbog obaveza koje je imao njen otac. Završila je dva fakulteta, pravo i filozofiju, a sa 18 godina je počela profesionalno da se bavi muzikom, koja je posle postala njeno životno opredeljenje.

Zanimljiva je priča o njenom prezimenu. Sve je započelo od prezimena Bojanić i Pavlović koji su živeli na granici Crne Gore i Hercegovina. Ali jedan od njenih pra dedova je ukrao devojku, zbog čega pevačica ima upravo prezime Ukraden.

Nakon što je rat izbio 1992. godine Neda se doselila u Beograd gde je ostala do danas. Tokom svoje karijere je objavila preko 25 albuma uključujući i “Da se nađemo na pola puta” iz 2009. godine.

Iza sebe ima mnogo hitova kao što su: “Sretan dan”, “Večera”, “Srce u srcu”, “Lelija”, “Mila majko”, “Suncokret”, “Selo maleno”, “Mezarje”, “Piši mi”, “Zaplešimo”, “Ne vjeruj”, “Oči tvoje govore”, “Kravata”, “Ljubomora”, “Učila sam od najboljeg”, “Daj mi da te usrećim”… Bila je venčana za Milana Bibliju sa kojim ima ćerku Jelenu.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Comments

  1. Па зар Неда није завршила Право и Енглески језик?!

  2. Meni je ostala u sjećanju njena pjesma”vrati se s kišom” i nisam znala da nam je bila tako blizu. Rođena skoro u komšiluku a odrasla iznad kanjona Neretve. Čudi me da nema njene Jele da pjeva jer je kod nas još uvijek kao u stara vremena kako otac tako sin…

  3. Rajko Dekic says:

    neda je legenda,,, zacepite pickeee.

  4. sta ti znas rajko

  5. sta ti znas rajko ma mrš konju

  6. Da ima danas više Neda, imali barem kaj i slušati.

Komentiraj

*