Nega kose zimi

Vaša kosa traži negu tokom cele godine i zato uopšte nije svejedno hoćete li stavljati samo određene preparate ili ćete da se raspitate za više proizvoda iz linije za negu kose, pa čak i sami možda napravite masku za lepe i sjajne vlasi. Koliko je važno da pazite na svoju kosu tokom leta, važno ju je čuvati i kada je zima.

kosa zimi

Zima je vreme kada se temperature kreću oko nule i kada svako od nas pazi da na sebi ima nekoliko odeće, a sve kako se ne bi smrzli. Pored toga što nam je zimi skoro uvek hladno i koža čoveka oseća hladnoću kao i kosa. Njih isto tako ne smemo da zaboravimo.

Da li ste znali da su niske temperature i hladan vazduh jedan od najvećih neprijatelja za vašu kosu? Važno je da što brže pronađete rešenje kako bi ne samo proljeće nego i leto dočekali sa lepom, sjajnom i zdravom kosom. Zar nije lepo kada imate raspuštenu kosu ispod kape sa zdravim vrhovima?

Ako želite da vam kosa bude lepa i tokom hladnih meseci kada je mnogo lepše biti u zatvorenom i na toplom nego vani, mnogo je važno da ne perete kosu svaki dan. Tako možete da odstranite prirodna ulja koja se nalaze na vašoj glavi i zbog čega kosa može da bude suva.

Odlazite kod frizera na redovno šišanje jer sigurno ne želite vrhove koji su oštećeni i bez sjaja. Ukoliko ste redovni nećete imati problema sa zdravljem svoje kose. Kada odlazite kod frizera, na posao ili van sa drugaricama, nikada ne izlazite bez kape koja će da zaštiti vašu kosu.

Iako vam je mnogo hladno i želite da je temperatura vode visoka, nije dobro da perete kosu vrućom vodom jer ona može da isuši vašu kosu, ali i kožu.

Poslušajte ove savete i neka vam je kosa uvek onakva kako ste vi to želeli, a nećete da pogrešite ako ponekad uzmete i maslinovo ulje, koje je najbolji drugar za lepotu celog tela.

Autor: Sanja, Foto: Elena Kharichkina/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*