Nega lica kod kuće

Vreme je da zaboravite na skupe kreme i losione te se okrenete domaćim preparatima koji vas neće puno koštati, a uz koje ćete da izgledate lepo. Vreme je da se odlučite za negu lica kod kuće uz pomoć nekoliko trikova koji će vam život učiniti mnogo lepšim, a koža će da vam bude zahvalna.

nega kože

Kakvu kože imate? Sve ovisi o tome imate li suvu, masnu kožu ili kožu sa bubuljicama. Kada proverite svoj tip kože, možete da se odlučite za prirodan način i namirnice koje već imate u svojoj kući.

Imate li masnu kožu? Svi oni koji imaju masnu kožu imaju problema i sa bubuljicama. Zbog njih se ne osećate dobro i želite da ih se rešite što pre. Masna koža je osetljiva i zbog toga mora da budete oprezni kada se odlučujete za domaću negu lica.

Možete da pokušate sa jabukovim sirćetom i vodom. Ovaj miks je zaista čudesan i može vam mnogo pomoći. Pomešajte jabukovo sirće i vodu i očistite lice ujutro te navečer. Tako ćete da uspostavite prirodnu pH vrednost kože zbog čega će lice da bude belje, nakon čega će fleke izbledeti.

Eksperti su se složili kako bi bilo dobro kada bi lice čistili sirćetom nekoliko nedelja. Brzo ćete da primetite rezultate i zbog toga ćete se bolje osećati.

Ako imate problema sa suvom kožom onda je za vas miks od maslinovog i kokosovog ulja. Primetili ste kako vam koža izgleda umorno i kako je suva? Vreme je za domaću negu lica.

Vaša koža može ponovo imati sjaj i to sve zbog ulja. Kokosovo i maslinovo ulje su odlični jer se smatraju pravim izvorom hidratacije. Bilo bi dobro kada bi ih stavili na lice dok je još mokro kako bi se što pre upili.

Beli luk je zaista efektivan kada su u pitanju bubuljice. Uzmite nekoliko češnja luka, usitnite i dobro pomešajte s malo vode. Smesu stavite direktno na bubuljicu i pričekajte 5 minuta. Nemojte preterivati kako ne bi spržili lice.

Autor: Sanja, Foto: Valery121283/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*