Nega lica po zimi

Kada dođe zima važno je da svako od nas obrati pažnju na negu kože koja najviše pati kada su niske temperature i kada celo vreme puše hladan vazduh koji mnogo šteti našoj koži na rukama i licu. Zar ne bi bilo lepo kada bi uvek izgledali kao zvezde koje gledamo na televiziji?

zimska odeća

Nemojte da dozvolite da vam koža pati i zato je vreme da nešto poduzmete. Važno je da svaki put pre nego šta izađete iz kuće na sebe stavite zaštitu koja će vašu kožu da sačuva od neprijatnog vazduha i niskih temperatura.

Zaštita je mnogo važna jer tako možete da sačuvate mekoću kože i ne samo to nego i vlažnost. To je potrebno zato šta se zbog vazduha vaša koža može osušiti, a to nije nikako dobro. Izbegnite onaj neprijatan osećaj zatezanja kože i crvenilo.

Kada se tuširate nemojte da koristite vrelu vodu. Naravno da se nećete tuširati sa hladnom vodom, ali da vam se koža ne bi osušila nemojte da temperatura vode bude previsoka. Bilo bi dobro kada bi se odlučili za hladnu vodu dok se umivate, a za mlaku kada se tuširate. Ako se opredelite za ovaj savet ne možete da pogrešite.

Nikada nemojte da koristite gruba sredstva kako bi uradili piling kože. Ona tako može da izgubi svoj zaštitni sloj. Bilo bi dobro da se savjetujete sa stručnjakom pre nego uradite neku štetu svojoj koži.

Tu su i kreme za negu kože. Ako želite da sačuvate lepi izgled po zimi, nabavite one kreme koje u sebi imaju hijaluronsku kiselinu. Nemojte da koristite teške kreme, a mineralne kreme vam neće pomoći jer neće obezbediti vlažnost koja vam treba.

Izbegnite sve šta može da osuši vašu kožu pa tako i osveživače za vazduh. Možda lepo mirišu, ali dokazano nisu zdravi. Umesto njih provetrite prostoriju. Poslušajte ove savete i osećajte se bolje i izgledajte lepše i na snegu.

Autor: Sanja, Foto: princigalli/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*