Nega suve kože lica

Kakva je vaša koža lica? Da li je možda masna, normalna ili ipak suva? Dokazano je kako mnoge žene imaju upravo problema sa suvom kožom i zato je važno znati koja je najbolja nega, kako bi uvek bili zadovoljni svojim izgledom i kako se ne bi sakrivali ispod velike količine šminke.

žena na tretmanu

Sa negom treba početi što pre jer nikada nije prerano i zato se preporuča mladim devojkama da ne čekaju nego krenu sa redovnim ritualima koji će da budu deo njihove svakodnevnice. Jutarnja i večernja nega nešto su šta se ne sme propuštati.

Kako možete znati da imate suvu kožu? To je jednostavno za prepoznati jer samo trebate tražiti sledeće znakove kao što su hrapava koža i crvenilo. Ponekad se osećaj zatezanja može toliko osetiti da je potrebno što pre nabaviti želenu kremu ili neki drugi proizvod koji će pomoći smanjiti spomenuti osećaj.

Jedan od najvećih problema suve kože je ranija pojava bora, a kako su one najbolji pokazatelj godina, mnoge žene krenu dovoljno rano po potrebne proizvode sa kojima će ublažiti bore.

Možda najteži deo godine za osobe sa suvom kožom je upravo zima. Jak i suv vetar, grijanje u zatvorenim prostorijama te boravak u prostorijama u kojima se puši, samo su neki od otežavajućih faktora koji traže poseban tretman svaki dan.

Da li ste razmišljali o načinu kako se hranite? Vitamini nisu samo važni zbog boljeg zdravlja nego i zbog lepe kože. Pomoći mogu zdrave namirnice bogate važnim i vrednim vitaminima kao što su A i E te omega 3 masnim kiselinama.

Pored vanjskih faktora postoji još jedan razlog zašto je koža tako suva, a to je mala količina sebuma kojeg luče žlezde lojnice. Prvo šta možete da uradite je da počnete sa pravilnim čišćenjem kože lica. Pravilna nega podrazumijeva proizvode koji u sebi imaju dovoljnu količinu glicerina i koži pružaju dovoljno hidratizacije poput hijaluronske kiseline.

Od proizvoda koji se nalaze u dućanima trebali bi da izbegavate one koji u sebi imaju alkohola jer je upravo on poznat po tome da isušuje kožu, a vama to zaista sada ne treba. Na kraju ne zaboravite na piling kože koji treba da bude blag kako ne bi još više iziritirali svoju kožu.

Autor: Sanja, Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*