Nega za plavu kosu

Da li ste se ikada pitali kako da negujete plavu kosu? Sada kada ste već rešili da se ofarbate u plavo, vreme je da proverite koja ja najbolja nega za popularnu boju kose. Belenjem kose posle nekog vremena dolazi do toga da gori u korenu, a kosa postaje suha.

devojka sa plavom kosom

Svaka farba može da našteti kosi, a bela posebno jer traži farbanje svakih mesec dana. Kosa s vremenom gubi vlažnost i važno je da pronađete način kako da joj pomognete s određenim proizvodima i preparatima koji moraju da budu kvalitetni i u sebi imaju sve potrebne sastojke.

Nemojte da radite nagle prelaze. Ako ste dosada bili brineta koja je htela preko noći da postane plavuša, to nije dobar način. Ništa ne može da se desi tako brzo, a ako ne možete da dočekate promenu, pokušajte da koristite izbeljivač u prahu. Manje je štetan, a daje iste rezultate.

Veoma je važno da redovno održavate svoju kosu. To je redovito pranje i korištenje maske za kosu. Mnoge maske možete sami da napravite, a treba vam malo maslinovog ulja. Vaša kosa će brzo da bude lepa, zdrava i sjajna. Pokušajte da izbegavate peglanje, a ako imate problema sa oštećenom kosom, nećete pogrešiti ako probate sa kokosovim uljem.

Posećujte redovno frizera i neka vam on farba kosu jer ipak zna pravu boju i način kako da što manje našteti vašoj kosi. Nemojte da zaboravite da zaštitite kosu od sunca jer tako može da izgubi sjaj. Pomoći vam mogu ne samo šeširi i kape nego i marame.

Kada kupujete šampone pazite da ste kupili one koji su za kosu farbanu u plavo. Kupujte kvalitetne šampone, one koji se baziraju na prirodnim proizvodima. Negujte svoju kosu kako treba da bi vam uvek bila zdrava i lepa. Plava boja kose traži samo najbolje jer plavuše se najbolje zabavljaju.

Autor: Sanja, Foto: Nuzza/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*