Nenad Aleksić Sha

Nenad Aleksić, poznatiji pod nadimkom Sha, je srpski reper i član nekadašnje hip hop grupe Sha-Ila. Bavi se i aranžiranjem i pisanjem tekstova, a mnogi verovatno ne znaju da je on napisao hitove kao što su „Igraj dok postojiš“, „Lepota balkanska“, „Usne od adrenalina“, „Ljubi me“, „Ludo srce“, „Bumerang“, „Fatalna“, „Noćas tvoja sam“, „Moje zlato“, „Maserati“, „Top model“ i druge. Sarađivao je s brojnim pevačima i pevačicama. Vlasnik je studija i bavi se produkcijom.

Obrazovanje

Iako su mediji pisali da je prekinuo školovanje u drugom razredu srednje kako bi se bavio muzikom, na njegovoj službenoj stranici na Facebooku stoji da je završio srednju Ekonomsku školu.

Privatni život

Rođen je 11.4.1980. godine u Beogradu. Voli tetovaže, a njima je prekriven celi gornji deo njegovog tela. Neke od njih je uradio kao klinac i njihovo značenje mu ni danas nije jasno, poput one tigra na grudima. Fizički izgled mu je zaista važan pa vodi računa o njemu i ide u teretanu.

2015. godine se oženio s devojkom Ivanom za koju kaže da ga motiviše i da uz nju cveta. Njihovom venčanju je prisustvovalo nekoliko prijatelja i najbliža rodbina.

Posao

Muzikom je aktivno počeo da se bavi 1993. godine kada je nastupao s grupom BMW. Kasnije je zajedno s Vladimirom Ilićem Ilom, sinom poznatog voditelja Minimaksa, bio član grupe Sha-Ila. Nakon hita „To mi radi“ postaju naslušanija grupa, a kasnije su usledile pesme „Istina“ i „Tange“, koje su obeležile taj period, a publika ih čak i danas traži na nastupima. 1998. godine su izdali svoj prvi album pod nazivom „Budi jak“. Nakon toga su sledili albumi „Totalito pervertito“, „O-pet“, „Multiplay“ i poslednji album“10 godina“.

Nakon grupe Sha-Ila je jedno vreme digao ruke od muzike, a kasnije karijeru nastavlja kao samostalni izvođač. Prvi samostalni album je objavio 2007. godine. Na albumu pod nazivom „1 blok, jedna priča“ su se našle pesme „S krunom“, „Cruisin“, „Fontana“, „Na svu sreću“, „Ako ne znaš“, „01-33“, „Pljačka i vala“, „Blok 1“, „Blow, „Šmizla“, „Beograde“, „Iskreno“, „Underground rap“, „BKLU“ i „Par dodira“.

2009. i 2010. godine je objavio albume „Veliki mali čovek“ i „Bad boy“. Kasnije je sarađivao sa Sekom Aleksić, Mijom Borisavljević, Ljupkom Stević, Jadrankom Barjaktarević, Ivanom Selakov, Milenom Ćeranić, Katarinom Živković, Gogom Sekulić i Đanijem, a neostvarena želja su mu dueti sa Severinom, Cecom i Acom Lukasom. Iako ga mnogi znaju kao repera, Sha otkriva da na nastupima peva čak i narodnjake. Nije mu problem pevati pesme njegovih kolega, bile one zabavne ili narodne.

2013. godine je učestvovao u rialiti serijalu „Farma“. Uspeo je ostati do finala, ali je na kraju završio na šestom mestu. Kaže da mu se život nakon izlaska dosta promenio. Pre je puno radio, ali mediji tome nisu pridavali veliki značaj pa su nakon „Farme“ sve nadoknadili. Tokom njegovog boravka na „Farmi“ oglasio se i njegov bivši kolega iz grupe Vladimir Ilić Ila i tom prilikom izneo razne negativne stvari o njemu i nazvao ga psihičkim bolesnikom. Sha je kasnije gostujući u jednoj emisiji rekao da ga ne vređa što ga jedan psihički bolesnik naziva bolesnikom i poručio Iliću da i dalje peva u sobi pred ogledalom.

Kada se krajem 2013. godine pojavila informacija da Ilić boluje od tumora, Sha je poručio da je zaboravio na sve nesuglasice i svađe te bivšem kolegi dao punu podršku i rekao da će mu biti na raspolaganju kad god mu nešto zatreba.

U februaru 2018. godine je objavio novu pesmu „Scarface“, a promovisao je nastupima po austrijskim klubovima. Kaže da u inostranstvu nastupa česće nego u Srbiji jer pevači za nastup u inostranstvu dobiju puno više novca nego što ga mogu dobiti u Srbiji.

Najveća dostignuća

Nenad Aleksić je kao član grupe Sha-Ila i samostalno snimio ukupno devet albuma, a najponosniji je na album s navijačkim pesmama koji je snimio za klub Partizan te na navijačke pesme koje je snimio 2010. godine za nastup Srbije na Svetskom fudbalskom prvenstvu.

2000. godine je dobio nagradu Zlatni melos, a 2013. nagradu za MC-a godine. Na bečkom Oskaru popularnosti je 2016. godine dobio nagradu za hit pesmu „Top model“.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*