Nenad Jezdić Biografija

Nenad Jezdić je rođen 1972. godine u Valjevu gde je završio osnovnu, a zatim i srednju školu. Posle završene srednje škole upisuje glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Diplomirao je u roku u klasi profesora Predraga Bajčetića.
Stalni je član Ateljea 212 gde je odigrao veliki broj predstava, a takođe je glumio i u Zvezdara teatru i JDP-u kao i u nekoliko pozorišta u Srbiji. Veliku popularnost je stekao ulogom Bode Tajsona u seriji „Porodično blago“, a takođe je glumio i u serijama „Neki novi klinci“, „Crni gruja“, „Perionica“, „Vešeraj“, „Stižu dolari“. Iza njega su brojna filmska ostvarenja „Mrtav ladan“, „Kordon“, „Tri palme za dve bitange i ribicu“, „Lajanje na zvezde“ i mnogi drugi.
Mnogo puta je nagrađivan za uloge u predstavama i filmovima, a jedna od najznačanijih je „nagrada Zoran Radmilović“ za najbolje glumačko ostvarenje 2005. godine. Kum je poznatog pevača Željka Joksimovića.
Iako je veoma tražen i popularan glumac, dospeo je u žižu interesovanja zbog odluke da uzme kredit i u svom rodnom selu podigne voćnjak. Oženjen je suprugom Sarom sa kojom ima tri ćerke Anastasiju, Angelinu i Vasiliju.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*