Nenad Okanović biografija

Nenad Okanović je srpski glumac poznatiji pod nadimkom Sin Draga. U svojoj je karijeri uradio mnogo toga, a iza sebe ima mnoge uloge u brojnim predstavama u pozorištu, ali i u filmovima.

nenad okanović

Nenad Okanović je rođen 8. septembra 1980. godine u mestu Ljubovija. Kao dete je bio sklon mnogim nezgodama i bolestima zbog čega mnogi smatraju kako je jedva preživeo. Zbog svega šta mu se desilo Nenad je hteo da bude ortoped. Ovaj san nije dugo trajao jer je posle toga hteo da se bavi košarkom.

Snovi o košarci su ostali iza njega kada je krenuo da studira glumu. Veliki momenat bio je kada je 2003. godine diplomirao u klasi kod Mirjane Karanović. Zahvaljujući Radoši Bajiću i Zoranu Radmiloviću, Nenad je uspeo da postane veliki glumac.

Od svih projekata u kojima je glumio proslavio se u seriji „Selo gori, a baba se češlja“. Nakon spomenute serije Nenda je glumio u mnogim predstavama kao što su: „Leptirica“, „Paklena pomorandža“, „Šest lica traži pisca“, „Žabar“ i „Hobit“. Ne smemo da zaboravimo na uloge u filmovima kao što su: „Lavirint“, „Guča“, „Vir“ i „Jagoda u supermarketu“.

Nenad Okanović nije samo odličan glumac, on se oprobao i drugde, pa je tako postao suvlasnikom u firmi „SwissEkoPellet“. Radi se o firmi koja proizvodi ekološko gorivo. Nenad je u srećnom braku sa devojkom iz gimazije. Imaju dvoje dece.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*