Neven Ciganović

Neven Ciganović je pionir modnog stajlinga u Hrvatskoj. Ciganović važi za velikog ljubitelja plastične hirurgije i tetovaža kojih ima preko 20. Učestvovao je u mnogim poznatim hrvatskim i stranim emisijama poput „Parental Control“, „I Date My Mum“, „Celebrity Big Brother“, „Survivor“ i ostalim.

Obrazovanje

Neven Ciganović pohađao je Osnovnu školu Rudi Čajevac, koja se danas zove Osnovna škola Izidora Kršnjavoga.

Završio je srednju Tekstilnu školu u Zagrebu, a studirao je na Tekstilno tehnološkom fakultetu. Fakultet nikada nije završio jer se zaposlio.

Privatni život

Neven Ciganović rođen je 20.4.1970. u Zagrebu. Odrastao je u centru Zagreba. Ima sestru Jasenku i kako sam kaže ponosni je ujak njenim sinovima. Do 29. godine života živeo je sa svojim roditeljima. Kaže kako mu je odgovaralo živjeti s njima, nije imao razlog da ode ranije iz porodičnog doma jer su roditelji čvrsto verovali u njega.

Krajem 2005. godine preselio se u Ameriku, u Los Anđeles ali nakon dve godine vratio se u domovinu. Iako se pisalo kako je otišao zbog završetka ljubavne veze, Ciganović navodi kako ipak to nije bio razlog već se zasitio rada kao stilista i hteo se malo zabavljati i eventualno dobiti neke nove podsticaje.

U Americi je dugo čekao radnu dozvolu, ali kad je dobio počeo je da radi za producentsku kuću Mega One Film kao njihov stilista. Preko njih je i otišao na kasting za MTV gde je učestvovao u veoma gledanom šou „Parental Control“. Nakon učestvovanja u šou „Parental Control“ učestvovao je i u „I Date My Mum“.

Iz Amerike se vratio u Hrvatsku kako bi učestvovao u „Big Brotheru“. No, nakon izlaska iz „Big Brother“ kuće nije se mogao više vratiti u Ameriku jer mu je bila odbijena viza. To su bili teški trenuci za njega. Tada je počeo pisati blog i učestvovao je na raznim eventima i gostovao u nekim emisijama.

Osim učestvovanja u „Celebrity Big Brotheru“, 2012. godine uključio se u rialiti šou „Survivor“ koji se snimao na Kostarici. Ciganović smatra kako mu je avantura na Kostarici bila najgore iskustvo u životu i da tako nešto nikada više ne bi ponovio u svom životu.

2015. godine učestvovao je u srpskom rialiti šou „Parovi“, ali gledaoci su ga brzo izbacili iz daljeg takmičenja. Takođe, 2010. godine je bio gost u rialiti programu „Farma“ koji se prikazivao na Novoj TV.

Ciganović nikada nije skrivao od javnosti da je ljubitelj tetovaža i plastičnih operacija. U Italiji, u Milanu dok je radio kao model podvrgao se i prvoj plastičnoj operaciji. Ulepšavao je nos nekoliko puta, bradu, a silikonom je postepeno povećavao usne. Ciganović ima na telu preko 20 tetovaža.

Posao

Početkom 90-ih godina radio je u modnoj agenciji Next u Zagrebu. Osmišljavao je odevne kombinacije manekenkama za njihove fotografske mape i bavio se vizuelnim identitetom pevačica u usponu na tek pokrenutoj dens sceni.

Neven Ciganović je radio kao stilista u magazinu Extra. Isticao se promenama imidža slavnih tv-voditeljki, sportistkinja i pevačica, kao i modnim kritikama učesnika estradnih događaja i festivala.

2010. godine bio je član žirija koji je upisivao nove polaznike Modne škole Evolution iz Varaždina.

Ciganović je neko vreme imao svoju satiričnu emisiju o šoubiz sceni“Čušpajz“ u sklopu šoubiz magazina „Exkluziv Tabloid“ na RTL Televiziji. U svom prilogu „Čušpajz“ je komentarisao aktuelna nedeljna događanja na društvenoj sceni.

Iako je bilo najava da bi „Čušpajz“ mogao prerasti u zasebnu emisiju to se ipak nije dogodilo. 2014. godine RTL Televizija je objavila da je došlo vreme za neke nove projekte i „Exluziv Tabloid“ je ukinut.

2013. godine Neven je bio voditelj satirične emisije „Nedjeljom u 3“ na 24sata TV. U „Nedjeljom u 3“ su se na satiričan način analizirale sve nedeljne aktuelne teme.

Neven Ciganović 2013. godine na RTL Televiziji snimao je „Modni sud“ Extra Magazina gde je kao najzabavniji član žirija nedjeljom komentarisao modne uspehe i promašaje slavnih.

Nakon nekoliko povremenih angažmana Ciganović je 2016. godine dobio stalni posao, zadužen za imidž firme.

Najveća dostignuća

Početkom 90-ih godina radio je u modnoj agenciji Next u Zagrebu. Tih godina još nije postojao naziv za njegovo zanimanje. Pojam stilista uveo se tek proteklih 15- ak godina kad je Ciganović već stekao veliko iskustvo, stoga se Neven Ciganović nesumnjivo smatra pionirom modnog stajlinga u Hrvatskoj.

Poznati hrvatski stilista Neven Ciganović u Americi je radio kao stilista za producentsku firmu Mega One Film.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*