Nikola Đuričko biografija

Nikola Đuričko je srpski glumac, tv voditelj i muzičar. Poznat je kao jedan od najboljih glumaca u Srbiji sa uspešnom karijerom i velikim brojem uloga za mnoge filmove. Dosada je glumio u preko 50 serija i filmova.

nikola đuričko

Nikola Đuričko je rođen 9. jula 1974. godine u Beogradu od oca Nikole pilota i majke Mile zdravstvenog radnika. Nikola je brat Đorđa Đurićka koji je isto tako glumac i unuk Tomanije Đuričko.

Nikola je deo grupe „Kuguarsi“, a pored toga vodi popularnu emisiju „Karaoke obračun“. Prvu ulogu je imao u filmu „Monci“ iz 1989. godine, koja je označila veliki momenat u njegovoj karijeri i otvorila put prema mnogim ulogama.

U svojoj je karijeri dosada dobio mnoge nagrade kao što su „Car Konstantin“ za ulogu u filmu „Do koske“, „Veljko Mandić“ za uloge u filmovima „Munje“ i „Nataša“. Specijalna nagrada JDP-a je usledila za predstavu „Kandid“.

Iza sebe ima mnogo uloga kao što su: „Kod male sirene“, „Agi i Ema“, „Diši duboko“, „Ne skreći sa staze“, „Ma nije on takav“, „U zemlji krvi i meda“, „Kao rani mraz“, „Svetski rat Z“, „Laku noć, deco“, „Otvorena vrata“…

Nikola je oženjen za Ljiljanu Nešić, koju je upoznao na snimanju „Kordona“, gde je radila kao asisent produkcije, a gde je on imao jednu od glavnih uloga. Imaju ćerku Nađu.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*