Nikola Đuričko biografija

Nikola Đuričko je srpski glumac, tv voditelj i muzičar. Poznat je kao jedan od najboljih glumaca u Srbiji sa uspešnom karijerom i velikim brojem uloga za mnoge filmove. Dosada je glumio u preko 50 serija i filmova.

nikola đuričko

Nikola Đuričko je rođen 9. jula 1974. godine u Beogradu od oca Nikole pilota i majke Mile zdravstvenog radnika. Nikola je brat Đorđa Đurićka koji je isto tako glumac i unuk Tomanije Đuričko.

Nikola je deo grupe “Kuguarsi”, a pored toga vodi popularnu emisiju “Karaoke obračun”. Prvu ulogu je imao u filmu “Monci” iz 1989. godine, koja je označila veliki momenat u njegovoj karijeri i otvorila put prema mnogim ulogama.

U svojoj je karijeri dosada dobio mnoge nagrade kao što su “Car Konstantin” za ulogu u filmu “Do koske”, “Veljko Mandić” za uloge u filmovima “Munje” i “Nataša”. Specijalna nagrada JDP-a je usledila za predstavu “Kandid”.

Iza sebe ima mnogo uloga kao što su: “Kod male sirene”, “Agi i Ema”, “Diši duboko”, “Ne skreći sa staze”, “Ma nije on takav”, “U zemlji krvi i meda”, “Kao rani mraz”, “Svetski rat Z”, “Laku noć, deco”, “Otvorena vrata”…

Nikola je oženjen za Ljiljanu Nešić, koju je upoznao na snimanju “Kordona”, gde je radila kao asisent produkcije, a gde je on imao jednu od glavnih uloga. Imaju ćerku Nađu.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

loading...

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*