Nikola Kojo biografija

Nikola Kojo je jedan od cenjenih glumaca na području cele bivše Jugoslavije koji iza sebe ima mnogo uloga u filmovima i serijama. Veliku popularnost je stekao još kao tinejdžer dok je glumio u seriji „Lude godine“.

nikola kojo

Nikola Kojo je rođen 5 septembra 1967. godine u Beogradu. Nije prošlo mnogo od njegova rođenja da bi shvateo kako će gluma da bude njegova velika ljubav. Imao je samo 11 godina kada je dobio prvu ulogu i to u filmu „Rad na određeno vreme“.

Do 1984. godine glumio je u nekoliko serija i filmova, a veliki momenat u njegovoj karijeri bila je uloga u seriji „Žikina dinastija“. Radi se o seriji koja se uspešno prikazivala u nekoliko nastavaka.

Posle „Žikine dinastije“ je usledio film „Mi nismo anđeli“ koji mu je doneo još veću popularnost kod medija, ali i publike. Posle ovog filma Nikola je još uvek popularan. Glumio je i u nastavku „Mi nismo anđeli 2“. Iza sebe ima preko 45 serija i filmova.

Tako će ostati većno upamćen po ulogama u: „Slobodan pad“, „Zuba“, „Korenko“, „Musa“, „Policajac sa Petlovog brda“, „Moj tata na određeno vreme“, „Igmanski marš“, „Rad na određeno vreme“, „Ljubav je hleb sa devet kora“, „Sivi dom“, „Hajde da se volimo 3“, „Tesna koža 4“, „Do koske“, „Balkanska pravila“…

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*