Nikola Kostić biografija

Nikola Kostić je umetnik iz Srbije koji se proslavio hitom „Zemljotres urnebes“. Nikola je poznat pod nadimkom „Lee Man“, a neko vreme je pokušavao da razvije karijeru u inostranstvu, ali bez velikog uspeha.

nikola kostić

Nikola Kostić je rođen 12. oktobra 1967. godine u gradu Novom Sadu. Nije trebalo mnogo vremena da prođe, a da Nikola otkrije kako je pevanje ono sa čim će da se bavi u životu. Muzikom se počeo baviti u srednjoj školi. Profesionalnu karijeru je počeo 1989. godine. Te iste godine je imao javni nastup na Zaječarskoj gitarijadi.

Velika godina za ovog slobodnog umetnika bila je 1995. godina kada je počeo da nastupa pod imenom „Lee Man“. Iste godine je objavio i album „Lee man“, a samo dve godine posle ovog albuma usledio je još jedan „Blesaurin“. Godine 2006. objavio je album pod imenom „Limanija“.

Nikola Kostić je poznat kao pevač koji najviše nastupa tamo gde se okupljaju bajkeri i gde najviše izvodi stranu muziku. Ali da nije samo da izvodi strane pesme, ponekad se na repertoaru pronađe i domaća pesma. Nikola je obožavaoc tvrđeg zvuka zbog čega voli da izvodi rok pesme, strane ili domaće.

U svojoj je karijeri snimeo nekoliko albuma, a pored pesme „Zemljotres urnebes“ ne treba zaboraviti na „Brojanicu“.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*