Nikola Pejaković Biografija

Nikola Pejaković je rođen 16. septembra 1966. godine u Banja Luci. Završio je srednju likovnu školu, a zatim i pozorišnu režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Poznat je kao scenarista filmova i TV serija “Lepa sela lepo gore”, “Rat uživo”, “Ledina” i “Vratiće se rode”, a režirao je i kultnu TV seriju “Složna Braća”. Bio je član benda “Kolja i Smak Belog Dugmeta”. Iako je sa svojim bendom snimio dva albuma, oni nikad nisu postigli komercijalni uspeh, ali interesantni tekstovi i muzika su ostali veoma zapaženi. Dobitnik je brojnih nagrada za režiju.

Filmografija Nikole Pejakovića:
1992. Mi nismo anđeli
1993. Kaži zašto me ostavi
1994. Dva sata kvalitetnog programa
1995. Složna braća
1995. Otvorena vrata
1996. Lepa sela lepo gore
1997. Moja domovina
1999. Nebeska udica
2000. Senke uspomena
2000. Rat uživo
2001. Normalni ljudi
2002. Mrtav ‘ladan
2002. Zajedničko putovanje
2002-2003. Kazneni prostor
2003. Crni Gruja
2004. Pad u raj
2004. Lift
2005. Heroji za jedan dan
2005. Mi nismo anđeli 2
2006. Mi nismo anđeli 3: Rokenrol uzvraća udarac
2006. Guča!
2007. Ljubav, navika, panika
2008. Hitna pomoć
2008. Ima nas dvojica

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*