Nina Badrić biografija

Nina Badrić je poznata pevačica iz Hrvatske koja je ostvarila veliku pevačku karijeru na području cele bivše Jugoslavije. Prvi veći nastup je imala na Croviziji gde je pobedila sa pesmom „Ostavljam te“.

nina badrić

Nina Badrć je pevačica rođena 4.jula 1972. godine u Zagrebu. Muzikom se počela baviti dok je imala samo devet godina pevajući u dečjem horu „Zvezdice“. Sa ovim je horom proputovala skoro celi svet i snimila nekoliko albuma.

Jedan od najzaslužnijih ljudi za njenu karijeru je Dino Dvornik koji joj je mnogo pomogao. Dok je pjevušila u jednom butiku u kojem je radila, na vratima se pojavio slavni pevač. Impresioniran onim šta je čuo sledeći dan su zajedno obišli nekoliko diskografskih kuća.

Posle pesme „Ostavljam te“ Nina je objavila prvi album „Godine nestvarne“ koji je odlično prošao kod publike, a prvi veći uspeh beleži u duetu sa Emilijom Kokić i pesmom „Ja sam vlak“.

Nakon toga sledi najuspešniji deo njene muzičke karijere, a solističkim koncertom koji je održala 14. februara 2005. godine, Nina je obeležila vrunac svoje karijere. Koncert je bio i humanitarnog karaktera s kojim je podržala UNICEF-ovu akciju.

Godine 2003. objavljuje album „Ljubav“ koji sadrži trinaest pesama od kojih je jedna „Čarobno jutro“ te „Za dobre i loše dane“. Od albuma tu su još: „Unique“, „Nebo“, „Nina“, „07“…

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*