Ovo je bila poslednja želja Kemala Montena

Legendarni muzičar i kantautor, Kemal Monteno, koji je preminuo u 67. godini, uprkos teškoj bolesti, do samog kraja svog života bio je pravi borac.

Kemo
U prilog tome govori i podatak da je već dugo sa svojim prijateljem, našim poznatim kompozitorom Demirom Ramom spremao album. Upravo u saradnji sa Ramom, Kemo je snimio poslednju pesmu za života, “Novi let”, koja je trebalo da bude uvertira za njegov sledeći album. Grozničavo posvećen muzici, slavni pevač od Rame je tražio da se kroz nove pesme protka Toma Zdravković, čije je velike hitove Branka, Pesme moje, Dotako sam dno života, napisao upravo Kemal.

Ramo moj, samo da promenim bubreg i eto mene da nastavimo gde smo stali. Hteo bih da mi provučeš negde mog Tomicu, tako da bude negde stih Noćas mi samo pevajte Tomine, jer one su lek, dok tuga lomi me, kroz suze citira Rama i dodaje da je bila ogromna privilegija raditi sa Montenom. Moramo uraditi cd za raju, oni to od mene traže, u sve to u Tominom stilu. Hoću takve pesme“- bile su Kemalove reči.

Autor:Goran, Foto:Privatna arhiva

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*