Paul Walker biografija

Paul Walker slavni je holivudski glumac koji je iza sebe ostavio mnogo dobrih uloga u popularnim filmovima u kojima je glumio zajedno sa svojim najboljim drugarom Vin Dieselom. Paul Walker rođen je 1. septembra 1973. godine. Postao je slavan zbog filmova „Varsity Blues“ i „Fast and Furious“.

paul walker

Paul Walker rođen je u Glendejlu u Kaliforniji od majke manekenke i Paula Wiliama Walkera III. građevinskog radnika. Slavni glumac je odrastao u dolini San Fernando okruga Los Anđelesa. Bio je poreklom iz Irske dok mu je deda radio kao profesionalni bokser. Završio je srednju kršćansku školu i nastavio posle studirati na univerzitetu smer biologija.

Walker je započeo svoju karijeru još kao malo dete kada je glumio u televizijskoj reklami za Pampers pelene. Sa modelingom je započeo u dobi od 2 godine i tada je počeo da radi na televiziji u mnogim ulogama kao što je „Autoput do neba“, „Ko je gazda“, „Mladi i nemirni“ i mnoge druge serije.

Godine 1988. Paul i njegova sestra su se takmičili na jednom kvizu i osvojili drugo mesto. Posle je nastavio s drugim ulogama ali bez mnogo uspeha. Godine 1998. Paul je dobio ulogu u filmu „Meet the Deedles“ kada je konačno stekao slavu. Ova mu je uloga posle donela uloge u filmovima kao što je „Pleasantville“.

Veliki događaj u karijeri Paul Walkera dogodio se 2001. godine kada je dobio ulogu u uspešnom akcijskom filmu sa Vin Dieselom. Posle su usledili nastavci u kojima se Paul pokazao kao kvalitetan glumac.

Paul Walker je živio sa devojkom u Santa Barbari, a iz bivše veze imao je ćerku koja živi sa majkom na Havajima. Bio je poznat kao osoba koja voli da pomaže drugima, a to je dokazao odlaskom u Čile kako bi mogao da pomogne povređenima u Čileu. Paul je bio veliki zaljubljenik u automobile, a nažalost ta ga je strast koštala života kada 30. novembra doživeo nesreću i poginuo.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*