Pletenice za dugu kosu

Ah te pletenice… Jeste li primetile kako su uvek moderne i kako mogu lepo da se kombinišu uz vašu šminku i odeću? Postoje razne frizure koje mođete da probate, a koje ukjljučuju i pletenice. Bilo da se radi samo jednoj velikoj ili nekoliko manjih, nećete da pogrešite jer pletenice su uvek in.

pletenica sa strane

Frizure sa pletenicama mogu da budu više usmerene za svaki dan ili odlazak na posao, odnosno druženje sa drugarima na piću. One isto tako mogu da budu malo posebnije i elegantnije, kao što je punđa iskombinovana sa pletenicom. Bićete lepi šta god da odaberete. Jedino je važno da pre toga proverite koja frizura ide najbolje uz vaš oblik lica.

Mnogo je lakše ženama koje imaju dugu kosu jer sa njom mogu da naprave puno toga, pa tako i svaku frizuru sa pletenicom koju su primetili na televiziji ili nekom od modnih časopisa. Takve frizure mogu same da naprave ili ipak uz pomoć frizera. Sve zavisi o tome koliko imaju vremena.

Žene sa dugom kosom koje nisu sigurne da li bi išle na eleganciju ili možda ipak opušteniji izgled, mogu da se odluče za puštenu kosu i pletenicom, koja će da glumi traku koju ste stavili preko glave. To je jedan stil koji se najviše nosio tokom 50-ih i 60-ih godine 20. veka, ali koji je i danas veoma popularan.

Francuska pletenica je još jedan način kako možete da napravite frizuru. Izdvojite pramen i počnite da pletete pletenicu od vrha, tačnije razdjeljka. Na kraju pletenice vežite s nekoliko manjih gumica. Ovakvu frizuru možete da nosite na venčanjima i drugim svečanostima.

Punđa s pletenicom je pravi primer elegancije koji nikad ne može da dosadi. Podignete kosu, napravite punđu i omotate pletenicu. Lepo i veoma jednostavno za uraditi, a pritom ćete da izgledate kao prava diva. Pletenice mogu da idu kao traka preko glave dok je ostatak kose omotan u punđu. Proverite koja vam frizura najbolje odgovara.

Autor: Sanja, Foto: Serg Zastavkin/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*