Podgorica: Srpski mediji posetili “13. Jul-Plantaže“!

U poseti kompaniji “13.Jul-Plantaže“ boravili su predstavnici najznačajnijih medijskih kuća iz Srbije. Gosti su obišli najveći vinograd u Evropi u jednom kompleksu gde su se upoznali sa karatkeristikama Ćemovskog polja, godišnjom proizvodnjom kompanije, crnogorskim autohtonim sortama i projektima na kojima “Plantaže” rade u cilju poboljšanja njihovih agrobioloških i privredno tehnoloških osobina.

Irena

Nakon prelepog pogleda sa Vidikovca, u samom srcu vingrada, novinari su uživali u vožnji kroz nepregledne redove vinove loze, prelepe oaze, sve do podruma Šipčanik. Vidno oduševljeni ambijentom vinskog hrama otvorenog krajem 2007. godine, gosti su prošetali podrumom Šipčanik, a potom u degustacionoj sali uživali u ukusima najboljih crnogorskih vina.

Predstavnici Sektora za vinski turizam priliku su iskoristili da gostima predstave programe posete njihovoj kompaniji pod nazivom “Vinski put“ kako bi i kroz novinarske priče i priloge jedinstveni vinarski podrum u Evropi predstavili kao pravu turističku atrakciju u srcu Glavnog grada Crne Gore, a aktivnosti kompanije u ovom delu kao vrlo značajne za dalji razvoj i širenje vinske kulture, vinogradarsko-vinarskog turizma i promovisanje Crne Gore kao značajne vinske destinacije.

Za individualne posete Šipčaniku, turisti imaju na raspolaganju dva programa slaganja vina i hrane, od 10 eura i 30 eura, dok za grupe veće od 10 osoba nude specijalne degustacije, slaganje vina i gastronomskih specijaliteta iz restorana “Plantaža“, kao i mogućnost organizovanja koktela i raznih proslava.

Podrum je za individualne posete otvoren svakog radnog dana od 9-15 časova. Rezervaciju je potrebno obaviti dan ranije putem maila [email protected] ili telefona 020 444 125 i 067 099 099.

Vaučeri za posetu i degustaciju se kupuju na ulazu u podrum. Sva vina Plantaža po završetku posete posetioci mogu kupiti po specijalnim cenama u vinoteci u samom Šipčaniku.

Autor: Goran, Foto: Privatna arhiva

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*