Promovisan satelit: Yahlive osvaja Balkan!

Yahlive Satelitski operator i Adriatic Tours S.L. Španija – RTV mreža A1 Internacional organizovali su protekle nedelje trodnevnu promociju Yahlive satelita u Sarajevu.

Yahlive Satelitski operator i Adriatic Tours S.L. Španija – RTV mreža A1 Internacional potpisali su u septembru 2015 godine strateški Ugovor o suradnji i emitiranju na EUROPA I MENA bimu za gledatelje iz balkanske, španske i latinsko-američke zajednice.

Informacije o ovoj saradnji javno su obznanjene tokom promocije koja je prethodila svečanoj večeri u sarajevskom hotelu Europa, ali i na konferenciji za štampu koja je održana u istom hotelu.

Na konferenciji su se mogle sresti brojne javne ličnosti iz regiona, političari, sportisti, muzičari, ali i pripadnici diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini.

Radi se o Strateškom Ugovoru o suradnji i kapacitetima trenutno jednog transpondera na kojem će pod posebno povoljnim uvjetima mediji iz Španije, Balkana i Latinske Amerike emitirati svoje programe na više jezika: bosanski, srpski, hrvatski, albanski, turski, španjolski, engleski i arapski.

Ovi free-to-air kanali će biti dostupni gledateljima Yahlive koji su na MENA beamu na Yahsat 1A satelitu koji se nalazi na 52.5 Istok. Set od dvadesetak kanala već se može gledati u cijelom svijetu na navedenom našem satelitu.

Ovaj projekat je u skladu s obje poslovne strategije Yahlive i Adriatic Tours S.L. – A1 RTV Mreže Internacional, koje se fokusiraju na izgradnju mostova između različitih zajednica diljem svijeta a posebno naše regije i na pružanju popularnih sadržaja iz domaće i inostrane TV produkcije.

Komentirajući partnerstvo, gospodin Sami Boustany, CEO Yahlive je istakao:

„Naš cilj je pružiti raznovrsnost sadržaja za širok dijapazon publike i zajednica unutar našeg otiska, a mi smo oduševljeni jer smo potpisali taj ugovor upravo sa A1 RTV mrežom kako bi se proširio naš doseg ka balkanskim i španskim gledateljima. Dogovor s A1 RTV mrežom je dokaz Yahlive predanosti za povezivanje s različitim grupacijama gledatelja diljem našeg područja pokrivenosti i pružanja usluga našoj publici s visokokvalitetnim informativnim i zabavnim kanala, koje ovaj Ugovor donosi.“

Autor: Goran, Foto: Privatna arhiva

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*