Rada Radenović

Rada Radenović je srpska voditeljka i novinarka koju su mnogi zbog atraktivnog izgleda zvali srpskom Hali Beri. Jedna je od prvih javnih ličnosti u Srbiji koja se slikala za Playboy. Od 2002. godine je radila na Pink televiziji i postala njen zaštitni znak, a onda se jedno vreme povukla iz medija. Vratila se 2017. godine s autorskom emisijom „Rada sam“.

Obrazovanje

Završila je klasične jezike u Filološkoj gimnaziji (latinski i starogrčki), a iako je nakon toga želela da studira orijentalistiku, na očev nagovor se upisala na Pravni fakultet. Međutim, kako sama kaže, školovanje je otišlo u drugi plan čim je počela zarađivati.

Privatni život

Rođena je 13.4.1979. godine u Beogradu, u porodici Jelice i Zorana Radenovića. Zajedno s bratom Milošem i sestrom Milicom je odrastala u Batajnici. Od ranog detinjstva je obožavala biti pred publikom i kao recitator je učestvovala na mnogim takmičenjima.

2008. godine je započela vezu s crnogorskim biznismenom Dejanom Milićem i trudili su se to da sakriju od javnosti, ali im nije pošlo za rukom. Mediji su u to vreme pisali da je Milić zbog Rade ostavio dugogodišnju devojku. 2010. godine su dobili sina Petra. Rada je kasnije otkrila da ona i Dejan više nisu zajedno i da nikad nisu živeli zajedno, ali da su sina dobili iz najveće ljubavi.

Ne voli da priča o svom životu i retko daje intervjue jer ne smatra da je deo estrade. Za sebe kaže da je javna ličnost, a ne javno dobro i da joj smetaju neistine koje se o njoj pišu. Da ima novca, kaže da bi voljela putovati po svetu i raditi reportaže, a želja joj je da putuje po Južnoj Americi i da upozna Peru. Voli i Španiju pa kaže da veruje da će jednog dana živeti tamo.

Vatrena je navijačica Partizana, a ljubav prema crno-belom klubu je prenela i na sina kojeg je samo nekoliko dana nakon rođenja učlanila u SD Partizan.

Posao

Voditeljsku karijeru je započela u emisiji „Brojač“ na BK televiziji, a publika ju je nakon toga mogla gledati kao jednu od voditeljki zabavne emisije „City“ na Pink televiziji. Posle toga je vodila emisije „Fan fleš“, „Bulevar“, „Vi pitate“, „Plejboj plejmejt“ i „Da pređemo na ti“, a onda se 2010. godine povukla iz medija. Godinu dana kasnije se pojavila informacija da prelazi na konkurentsku televiziju Prva, što je ona demantovala i rekla da je to laž koja joj može nanijeti veliku štetu.

Nakon pauze od pet godina, u oktobru 2017. godine se s autorskom emisijom „Rada sam“ vratila na Pink televiziju. Mesec dana kasnije je s kolegama Ognjenom Amidžićem i Dušicom Jakovljević počela voditi reality šou „Zadruga“.

U emisiji „Rada sam“, Radini gosti su poznate ličnosti s kojima razgovara o najrazličitijim temama, a razgovori se vode na tri različita mesta – za šankom, u dnevnom boravku i u spavaćoj sobi. Svako mesto zahteva novu temu, a one škakljive su ostavljene za spavaću sobu.

2005. godine se slikala za muški magazin „Playboy“, a kaže da danas ne bi imala hrabrosti da to napravi.

Najveća dostignuća

Rada je karijeru započela na BK televiziji, a 2002. godine prelazi na Pink s kojim, uz kraću pauzu, saradnja traje sve do danas.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*