Rambo Amadeus biografija

Rambo Amadeus je poznat kao muzičar i tekstopisac koji iza sebe ima uspešnu karijeru. Na početku puta prema zvezdama Rambo se bavio i jedriličarstvom, pa je tako bio i omladinski prvak Jugoslavije te osam puta prvak Crne Gore.

rambo amadeus

Rambo Amadeus je rođen 14. juna 1963. godine kao Antonije Pušić u mestu Kotoru, a posle srednje škole je rešio da krene na Beogradski Univerzitet gde je završio prirodne nauke. Kako je neko vreme bio uspešan u jedriličarstvu, Rambo je između 1972. godine i 1984. predstavljao bivšu Jugoslaviju u mnogim internacionalnim regatama gde je bio uspešan.

Posle jedriličarstva krenuo je u rok vode gde se pojavio 1988. godine sa albumom “ O tugo jesenja“. Bio je to njegov prvi album na kojem je pomešao nekoliko zvukova, pa se tako može primetiti funk, rep i klasika.

Sa pločom „Hoćemo gusle“ iz 1989. godine počeo je da se bavi aktuelnim događajima u državi. Sa temom „Amerika i Engleska“ posvetio se političkim događajima. Postao je popularan zahvaljujući satiričnim pesmama u kojima je ismejavao političare i obične ljude sa njihovim navikama.

Muzika u kojoj je bilo mešavine džeza, roka i elektronske muzike donela mu je uspeh, a od 1988. godine do danas je izdao mnogo albuma i kompilacija. Otpevao je puno pesama kao što su: „Mikroorganizmi“, „Hoćemo gusle“, „Titanik“…

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*