Recept za zdravu kosu

Kosa je zaštitni znak mnogih žena, ali i muškaraca pa je zato veoma važno da pazite na njegu kose. Ona mora da bude deo vašeg života i navika i nikako ju ne bi smeli da zapustite. Vreme je proverite koji je najbolji recept za vašu kosu.

smeđa kosa

Sada više ne morate da trošite mnogo para na frizere i salone, sada možete da se sami brinete o zdravlju svoje kose kako bi ona uvek bila lepa, sjajna i zdrava. Ipak je kosa deo vas i vaše lepote i zato uopšte nije svejedno kako ćete da pristupite njezi.

Mnogi stručnjaci su se složili kako bi bilo dobro da pokušate s obrnutim pranjem. O čemu se tačno radi? Dosada ste prali kosu tako da ste prvo koristili šampon i posle njega balsam. Vreme je da promenite raspored i stavite prvo balsam, a posle njega šampon.

Ovaj mali trik je isprobala već jedna žena i pokazao se zaista sjajnim, a rezultati su bili i više nego dobri. Promenite li raspored nanošenja šampona i balsama vaša će kosa da bude fantastična.

Da li ste primetili kako vam je kosa već drugi ili treći dan nakon pranja masna i prljava? Neke žene moraju češće da peru kosu jer im se masti, dok neke žene to moraju da rade jer nisu dobro isprale šampon ili balsam.

Sada je svejedno jer ako primenite prvo balsam, a onda tek šampon ostat ćete iznenađeni svojim izgledom. Vaša će kosa duže biti sjajna, lepa i čista. Možete da zaboravite na pranje kose svaki drugi ili treći dan.

Šta trebate da uradite kako bi uvek imali lepu kosu? Nakon što ste ju pokvasili nanesite regenerator i ostavite da djeluje 5 minuta. Kada je prošlo nekoliko minuta, stavite šampon.

Kosa će posle ovoga biti bujnija i manje će da se masti do sledećeg pranja. Pre balsama možete da stavite i ulje na kosu. Proverite koliko su ovi trikovi korisni i koliko s njima vaša kosa može da bude još lepša.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*