Robin Wiliams biografija

Robin Wilimas jedan je od najpoznatijih glumaca koji je iza sebe imao mnogo rola u dečjim filmovima i onima ozbiljnijima. Bio je jedan od talenata koji se dokazao u mnogim domenama, komedijama i dramama.

robin wiliams

Robin Wiliams je rođen kao Robin McLaurin Wiliams 21. jula 1951. godine u Chicagu, državi Illinois. Karijeru je započeo kao stand up komičar, a među prvim projektima bila je rola u seriji Mork & Mindi koja se prikazivala od 1978. do 1982. godine.

Godine 1973 Robin je bio jedan od 20 učenika primljen u poznatu umetničku školu, u Juilliardu se zadržao sve do 1976. godine posle čega je rešio da krene svojim putem. Slavna škola mu je pomogla da se kasnije dokaže kao veliki talenat.

Pre upisa na Juiliard Robin je išao u Detroit Countri Dai School posle čega se preselio u Voodacre mesto Marin Counti koje se nalazi u Kaliforniji. Studirao je na Claremontu te Marin koledžu.

Ubrzo posle serije Mork & Mindi Robin je krenuo sa igranim filmovima koji se danas smatraju klasicima, pa tako ne treba da zaboravimo na projekte kao što su „Dobro jutro Vijetnam“, Društvo mrtvih pesnika“, „Kralj ribara“…

Nominiran je tri puta za Oskara, a dobio ga je za rolu u filmu „Dobri Vil Hanting“. Osim Oskara je dobio i tri nagrade Emi, četiri Zlatna globusa, pet Gremi nagrada i dve za Screen Actors Guild Avards.

Ovaj slavni glumac je uvek bio poznat po svojoj velikoj veštini da improvizira i da uvek bude drugačiji od ostalih. To je dokazao kada je posudeo glas duhu u crtanom filmu „Aladin“ i kada je odglumeo muškarca odevenog kao žena u filmu „Mrs. Doubtfire“.

Neverovatna je njegova moć transformacije od ozbiljnog čoveka do razigranog deteta kao što je pokazao u filmu o dečaku koji nikada ne želi da odraste kao šta je „Hook“ iz 1991. godine. Nažalost glumac je umro 11. augusta 2014. Pronađen je mrtav u svojoj kući, a pretpostavlja se kako je glumac počinio samoubistvo.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*