Rodja Raičević Biografija

Rodoljub(Rođa) Raičević je rođen 1957. godine u Nikšiću u Crnoj Gori. Kao mlad nastupao je po raznim kafićima i restoranima u Budvi. Zatim je prešao u Beograd, gde je upisao Muzičku akademiju i stigao do završne godine, tako da je ostao večiti apsolvent. Pevao je i svirao u  elitnim beogradskim restoranima. 1993. godine objavljuje prvi album za PGP RTS pod kompozitorskom palicom Dragana Brajevića Braje, sa koje se izdvaja pesma „Tako je suđeno“.
U međuvremenu osvaja nagrade na brojnim festivalima i snima duetske pesme sa Vladom Georgijevim i Mirom Škorić. Pored pevanja bavio se i komponovanjem i tvorac je mnogih hitova Ane Bekute, Indire Radić, Cakane, kao i pesme „Tebi moja mazo“ koja je proslavila crnogorskog pevača Srđana M.
Zanimljivo je takođe da se pored pevanja bavio i slikanjem i da je 2001. godine planirao da održi likovnu izložbu. Za decembar je zakazao i solistički koncert kao i izložbu slika, ali je nažalost u nedelju 7.oktobra pronađen mrtav u svom stanu, kako je objavljeno od prekomerne doze droge.  Živeo je povučeno i nije se ženio. Proslavio se pesmama: „A ja imam tebe“, „Splavarska“, „Ravnica“, „Da Bog da ničija bila“, „Čuvaj se“, „Ne bih ja“ i mnoge druge. 2001. godine je objavio svoj poslednji album za „City records“ sa koje se izdvojio sigurno njegov najveći hit „Da Bog da tebe ko mene“.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*