Šaban Šaulić biografija

Šaban Šaulić je poznati srpski pop-folk pevač koji je ostvario veliku karijeru ne samo u Srbiji nego i u Bugarskoj. Dosada je objavio preko 30 albuma, a smatra se jednim od najpopularnijih pevača 80-ih godina dvadesetog veka.

šaban šaulić

Šaban Šaulić je rođen 6. maja 1951. godine u mestu Šapcu. Veliki momenat u njegovoj karijeri bio je kada je sa samo 18 godina uspeo objaviti prvi album “Dajte mi utjehu”. Već je 1969. godine krenuo velikom koracima u svojoj pevačkoj karijeri.

Šaban se smatra jednim od najvećih umetnika na području cele bivše Jugoslavije, a među mnogim pesmama koje je otpevao našle su se i one na makedonskom jeziku. Osim po hitovima Šaban je ostao poznat i po perici kao i pevač Duško Lokin iz Hrvatske. Šaban je periku nosio sve do 2002. godine kada je rešio da je vreme da ju skine i tada je objavio album potpuno novog izgleda.

Šaban Šaulić je u braku sa suprugom Gordanom sa kojom ima troje dece Mihajla, Sanelu i Ildu. Roberta je dobio vanbračno. Ćerka Ilda je krenula očevim stopama i posvetila se pevanju, iako je imale velika šanse u tenisu koji je dugo trenirala.

Neke od njegovih pesama: “Bio sam pijanac”, “Anka”, “Avantura”, “Ako me tražiš”, “Da nemaš drugoga”, “Dajem ti sve”, “Draga moja”, “Hajde moja vilo”, “Izdrži moj bol”, “Jedino moja”, “Ko je taj”…

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*