Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Šaban Šaulić biografija

Šaban Šaulić je poznati srpski pop-folk pevač koji je ostvario veliku karijeru ne samo u Srbiji nego i u Bugarskoj. Dosada je objavio preko 30 albuma, a smatra se jednim od najpopularnijih pevača 80-ih godina dvadesetog veka.

šaban šaulić

Šaban Šaulić je rođen 6. maja 1951. godine u mestu Šapcu. Veliki momenat u njegovoj karijeri bio je kada je sa samo 18 godina uspeo objaviti prvi album “Dajte mi utjehu”. Već je 1969. godine krenuo velikom koracima u svojoj pevačkoj karijeri.

Šaban se smatra jednim od najvećih umetnika na području cele bivše Jugoslavije, a među mnogim pesmama koje je otpevao našle su se i one na makedonskom jeziku. Osim po hitovima Šaban je ostao poznat i po perici kao i pevač Duško Lokin iz Hrvatske. Šaban je periku nosio sve do 2002. godine kada je rešio da je vreme da ju skine i tada je objavio album potpuno novog izgleda.

Šaban Šaulić je u braku sa suprugom Gordanom sa kojom ima troje dece Mihajla, Sanelu i Ildu. Roberta je dobio vanbračno. Ćerka Ilda je krenula očevim stopama i posvetila se pevanju, iako je imale velika šanse u tenisu koji je dugo trenirala.

Neke od njegovih pesama: “Bio sam pijanac”, “Anka”, “Avantura”, “Ako me tražiš”, “Da nemaš drugoga”, “Dajem ti sve”, “Draga moja”, “Hajde moja vilo”, “Izdrži moj bol”, “Jedino moja”, “Ko je taj”…

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Comments

  1. Cao.Zovem se Eldar Smajic.Veliki sam fan Šabana Šaulica znam vecinu njegovih pjesama napamet. Imam jedno pitanje za vas ako je moguce da mi odgovorite.Kako bi ja mogao da upoznam Šabana Šaulica?Dali mi mozete odgovoriti kada ce Šaban Šaulic da ima koncert u Tuzli ili u blizini Tuzle? Imao bi veliku zelju da ga upoznam i kada bi bio koncert otisao bih da ga vidim i cujem… pozzz

  2. moj eldare pravi si seljacina 🙂

  3. Totalno pogresna informacija za Sabanovog vanbracnog sina…..on se zove Ahmet po njegovom ocu 🙂

  4. cak mislim da je pogresna informaciju o njegovom rodenju mislim da je roden u BIJELJINI

  5. kog je tacno datuma rodjen?

  6. kako se saban zapravo zove jasam na internetu nasla dase zove ahmet

  7. to je pisaklo na vikipediji

Komentiraj

*