Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Šako Polumenta biografija

Sakib Polumenta poznat kao Šako, pevač je iz Crne Gore koji je profesionalnu karijeru započeo 1993. godine kada je izdao album “Ej sudbino”. U svojoj je karijeri objavio preko deset albuma, a popularnost je stekao sa pesmom “Ljepša od noći”.

šako polumenta

Šako Polumenta je rođen 27. marta 1968. godine u Bijelom Polju. Neko vreme je živio u Podgorici sa suprugom Vesnom s kojom ima sina Adisa i ćerku Rijadu. Pevač se od supruge Vesne razveo posle 15 godina braka.

Pesma koju je otpevao sa bratancem Dadom Polumentom “Ljepša od noći” vrlo brzo je postala popularna širom Balkana i to ne samo u Srbiji i Crnoj Gori. Sa koleginicama i kolegama sa estrade oduvek je imao odličnu saradnju, pa je tako uradio i par dueta. Imao je duet sa Stojom “Gde god pođem tebi idem”, sa Donnom Ares “Kad sve propadne”, sa Darom Bubamarom “Lažne ljubavi”…

Iako je Šako bio dosta po novinama zbog svog braka s Vesnom sa kojom je živeo u Podgorici, u prvi plan su uvek izlazile njegove pesme koje vole slušati mnogi. Kako je snimio preko deset albuma postao je jedan od priznatijih pevača sa ovih prostora.

Od albuma ne treba zaboraviti na: “Ej sudbino” (1993), “Hej ženo” (1997), “Od ljubavi oslepeo” (2000), “Uvijek blizu” (2004), “Karta za budućnost” (2006), “Sanjao sam san” (2008) i album “Heroj” (2011).

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Comments

 1. Nije on stekao veliku popularnost posle dueta sa Dadom, vec je Dado tad stekao veliku popularnost. Sako je mnogo pre toga bio popularan 😉

 2. a sta je sako.. msm po nacionalnosti?

 3. sako je sako dado je tek postao ona bas popularn kada je snjimio sa Sakom duet…ja ne opisivo volim sakine pjesme

 4. sako volim te

 5. sako je musliman, kao i dado

 6. albanac il bosnjak?

 7. djkimi says:

  Rodjen je u Bijelom Polju,tako da su i Sako i Dado crnogorci.

 8. nebojsa says:

  sako je brattt mojjj najjaciiii!!!!!!

 9. NADA JOVANOVIĆ says:

  ŠAKO MOJ ZEMLJAK,ZNAM SVAKU NJEGOVU PJESMU….SREĆA MOJA,ŽIVIM ZA NJEGA.SVI KOJI SU DOBRO NAPISALI O NJEMU NEK SU ŽIVI I ZDRAVI!

 10. ŠTO SU ŠAKO I DADO?

 11. jebo vas i sako i dado!

Komentiraj

*