Sandro Marković prvi put o svojoj bolesti!

Popularni voditelj ekskluzivno za sutrašnju Aferu otkriva pravi razlog njegovog odsustva sa malih ekrana i kaže da je zahvaljujući bolesti postao drugi čovek. U trci za poslom izgubio je zdravlje, materijalne stvari mu više ne znače ništa i sad se umesto džipom vozi gradskim prevozom.

Sandro Marković

Sa Sandrom Markovićem sreli smo se u studiju TV KCN na snimanju 948. emisije „Prslook again“! koja se emituje već 21 godinu. Popularni voditelj bio je raspoložen i čvrsto rešen da stane na put nekim pričama i nagađanjima o tome zbog čega njegova emisija koja se emituje na 48 televizija u Srbiji i regionu nije bila na programu mesecima.

Sandro je po obrazovanju lekar, specijalista sportske medicine, zaposlen u bolnici „Ostrog“. Bez mnogo razmišljanja je godinama prihvatao brojne honorarne poslove, neretko dane i noći provodio na putovanjima, a sada, posle svega što je prošao kaže da definitivno ima istine u izreci da „ko ne plati na mostu, plati na ćupriji“.

Zbog preteranog angažmana kao lekar, voditelj i član Prsluk benda, ja sam cenu svog načina života platio zdravljem – kaže Sandro. Pre nego sam se razboleo radio sam kao lekar na srednjoškolskim ekskurzijama i svake nedelje putovao sa đacima u Italiju.

Tokom privatne posete toj zemlji sam osetio tegobe, potpunu malaksalost i ispostavilo se da imam autoimun pad imuniteta. Imao sam sreću da se to desilo u Italiji. Zahvaljujući mom bratu Nikici sam dobio najbolje uslove za lečenje, zahvaljujući njemu je sve to plaćeno i posle svega spoznao sam šta je život i da imam najboljeg brata na svetu.

Njegova supruga je nesebično podržala ovu ni malo jednostavnu priču. Putovao je, posećivao me, omogućio mi da se osećam kao čovek. Nikica mi je plaćao i ratu za kredit, a ja za to vreme, čak osam meseci nisam video ni porodicu, suprugu, decu, jer su lekari i bolest to zahtevali od mene. Čuo sam razne tračeve o mom odsustvu s malih ekrana i odlučio sam da konačno kažem istinu kako bih stao na put zluradim komentarima.

Kako se sad osećaš i da li si uspeo da se vratiš normalnom životu?

I sad sam na velikim dozama lekova, ali se nadam da će se sve vratiti u normalu. Još uvek sam na probi, čak ne bi smeo ni da radim. Vratio sam se u emisiju ali radim isključivo s ljudima koji mi prijaju i samo takvi gostuju kod mene.

Kao lekar i čovek koji je oduvek vodi zdrav život kako objašnjavaš sve to što ti se dogodilo?

Da bi i se neka bolest razvila potrebna su tri faktora: genetska predispozicija, neadekvatni uslovi života i stres, a meni su se skupila sva tri faktora. Često sam bio budan do pet ujutro, a ustajao u sedam da idem na svoj lekarski posao.

Svi znaju da nisam zapalio ni cigaretu a kamoli uzimao nešto drugo. Već godinu i dva meseca ne koristim mobilni, a i doktori su mi to zabranili i bili su oduševljeni kad su čuli da sam sa tim prestao i pre nego sam se razboleo.

Ranije sam imao tri mobilna telefona, nisma imao mira od poziva, što zbog nekih lekarskih usluga, što zbog emisije. Sad sam sve prepustio Zvonku, Nikicinom kumu i on maestralno radi sve oko organizacije Prslook-a.

Mene ispunjava medicinski posao, interesuju me homeopatija i psihoanaliza, specijalista sam sportske medicine sa tendencijom ka kardiologiji o kojoj sam mnogo naučio u bolnici „Ostrog“ koja je u medicini isto što i Barselona u fudbalu.

Kako ste ti i tvoja porodica podneli višemesečnu razdvojenost?

Imao sam podršku moje supruge Tamare i dece Alessandra i Nikoline, oni su moje najveće bogatstvo. Posle 8 meseci razdvojenosti od svega shvatiš svoje prioritete. Kad sam se vratio iz Italije otišli smo zajedno na odmor i proslavili. Srećni smo zajedno, a bio sam na ivici života u jednom trenutku. Bog mi je dao još jednu šansu, a dr Goran Selimović i moj Nikica su učinili najviše za mene u mom životu.

Postao sam posle svega bolji čovek, shvatio sam šta je život, sad sam raspoloženiji, uživam u malim stvarima, više ne vozim džip već normalna kola, čak se vozim i gradskim autobusom, autobusom putujem iz Novog Sada, pet dana provodim u Beogradu, a vikende u Novom Sadu gde radi moja Tamara.

Bavi se stomatologijom i ulepšavanjem žena. Svaki trenutak koristim da budem s decom i uživam u njihovom odrastanju jer sam mnogo brzo rastu, već imaju osam i deset godina.

Shvatio sam da je život vrlo kratak, ali vrlo lep. Nikad neću zaboraviti pisma koja sam dobijao od moje dece dok sam bio u bolnici. Čitao sam i plakao. Nije sramota plakati i to sam shvatio, a nekad sam bio mnogo ponosan.

Šta bi s ove distance gledano uradio da možeš da vratiš vreme i promeniš neke stvari u svom životu?

Nije lako biti javna ličnost, Prsluk bend se povukao sa scene kad je bio najpopularniji jer smo normalni momci i shvatili smo da tako ne ide. Ali sam ja posle toga jurio posao, želeo sam da vozim dobar auto, omogućim svojoj porodici sve, a u stvari treba naći sreću u malim stvarima.

Sad čitam lepe knjige, ustajem rano, pijem kafu, čitam novine, ne volim internet niti ga imam, čak ni kompjuter, uživam sa pacijentima, čak i u noćnim dežurstvima. Studenti iz Libije se leče kod nas, a ja učim i arapski pored njih. Srećan sam kad naučim pet arapskih reči dnevno.

Ne bih jurio za poslom više nikad, bio bih zadovoljan sa lekarskom platom, ne bih jurio u Pariz, da sviramo u Americi i Australiji, da gubiš sebe i vreme za porodicu i decu. Sve me je to koštalo mnogo. Živeo sam mnogo rizično.

Krajem aprila imaš kontrolne preglede u Italiji posle kojih ćeš znati kojim tokom će ići tvoja karijera?

Tad ću znati da li ću raditi Prsluk ili ne. Pripremam emisiju „U službi zdravlja“ u produkciji KCN-a i Ostrog medical sistema koju ću da uređujem i vodim. Gostovaće najveća imena naše medicine, a gledaoci će uživo moći da ih pitaju kako da reše svoje probleme.

Autor: Goran- Afera Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*