Sasa Matic biografija

Saša Matić je mladi pop-folk pevač poreklom iz Bosne i Hercegovine koji se velikom brzinom uspeo među najveće pevačke zvezde, zbog odličnog glasa i svojih pesama. Saša je ujedno jedan od omiljenih pevača na estradi u regiji.

saša matić

Ovaj mladi pevač je rođen 26. aprila 1978. godine u mestu Drvar. Ljubav prema glazbi je otkrio još dok je bio dete, a završio je nižu i srednju muzičku školu, odsek klavir. Saša ima i brata Dejana koji je isto pevač.

Priznao je da nije hteo da ide na Akademiju jer je bio kampanjac. Od malena je slušao narodnjake, zabavnjake i uvek je išao na velike koncerte od Drvara pa sve do Beograda, tako je volio da posluša Riblju čorbu i Halida Bešlića.

Prva svirka bila je u klubu Španac gde je pevao tri godine, a tada je najviše bio popularan zbog toga kako je interpretisao pesme Harisa Džinovića. Pre nego šta je snimio prvu ploču Saša je imao posećene nastupe u Banja Luci i Bijeljini.

Prvi album je objavio 2001. godine 15. marta i posle toga odmah stekao veliku popularnost. Godine 2003. je pobedio na Budvanskom festivalu sa pesmom „Moj grad“, a posle toga je sa istom pesmom pobedio na takmičenju u Ohridu. Iza sebe ima već nekoliko albuma, a jedan od poznatijih je „Nije ovo moja noć“ koji je izašao 2009. godine.

Ne treba zaboraviti na njegove velike projekte poput: „Kad ljubav zakasni“ (2002), „Anđeo čuvar“ (2005), „Poklonite mi nju za rođendan“ (2007), „Nezaboravne“ (2011), „X godina zajedno“ (2011).

Autor: Sanja, Foto: www.maticsasa.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*