Saša Popović

Aleksandar Popović, poznat kao Saša Popović je jedan od najuticajnijih imena balkanske estrade. Poznati harmonikaš Breninog benda Slatki greh, na čelu je Grand produkcije koja uspešno svake godine povećava svoju popularnost sirom Balkana i šire. Popović je u svojih 30 godina provedenih na estradi proglašen najuticajnijim producentom ovih prostora i nema lažne skromnosti u njemu, stoga ponosno prihvaća tu titulu. Tvrdi kako on sam odlučuje šta će narod gledati jer upravo Grand proizvodi najgledanije emisije na Balkanu te oseća kako su podigli kvalitet muzike u odnosu na 1998. ili 1999. godinu kad je Grand počeo da posuje.

Obrazovanje

Saša je završio muzičku školu.

Privatni život

Saša Popović rođen je u Novom Sadu 24.4.1954. godine. Pravi je porodičmi čovjek. On i njegova supruga Suzana imaju sina Aleksandra. Popović je rekao kako se u problemima uvek obrati svojoj ženi koja je smirena i nasmejana žena te da ju je oženio upravo zato jer je znao kako je ona žena s kojom želi provesti ostatak svog života.

Nakon svakog radnog dana, izjavljuje, kako mu je najdraže da ode kući kako bi se odmorio i regenerisao jer za njega je porodica osnovica svega.

Posao

1976. godine Popović je osnovao bend Lira šou u kojem je on bio harmonikaš i izvodili su narodnu muziku. Jednog dana su spletom okolnosti ostali bez pevačice koju je na kraju zamijenila Lepa Brena. Bend s njom dostiže velike uspehe i menja ime iz Lira šou u Slatki greh 1982. Popović je sam rekao kako je ta grupa vezana za njegovu mladost, karijeru, koncerte, uspehe i ogromne turneje.

Po raspadu Slatkog greha Popović se s Rakom Đokićem baca u diskografske vode u produkcijskoj kući ZAM. Spomenuta produkcijska kuća bila je zadužena za izdavanje albuma mnogih uspešnih folk zvezda. Kada je Rako Đokić preminuo, na čelo ZAM-a dolazi njegov brat s kojim su i Popović i Brena brzo prekinuli veze kako bi započeli sopstveni biznis.

1998. godine Popović, Brena i Bobo Živojnović su osnovali Grand produkciju. 3.12.1998 po prvi put je na Pink televiziji bila emitovana epizoda i danas poznatog Grand šou-a te se taj datum smatra rođendanon Granda.

U diskografiji Popovića možemo naći četiri albuma: „Sve sam pare popio“, „Otkidam“, „Giljam Dade“, „Medeni kolači“.

Najveća dostignuća

U sklopu Slatkog greha i s Lepom Brenom Popović je obišao celi svet na turnejama ili snimajući spotove na egzotičnim destinacijama. U bivšoj Jugoslaviji Lepa Brena i bend su slovili za najpoznatije izvođače te su imali i po 30 koncerata u jednom mesecu.

Čak i nakon raspada Slatkog greha Popović je nastavio uspešnu karijeru. Jedan je od najuticajnijih ljudi balkanske estrade. Kao direktor Grand produkcije unapredio je folk muziku na Balkanu, dao joj jedan novi izgled te je upravo njegova Grand produkcija na scenu izbacila i uspostavila mnoge nove zvezde folk i turbo-folk muzike.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*