Saveti protiv neprijatnog mirisa znoja

Sigurno ste mnogoputa imali problema sa znojenjem, ali ne morate da se brinete jer se radi o normalnoj pojavi. Znojenje nas ponekad može dovesti u neprijatnu situaciju, ali i to može da se reši. Važno je voditi računa o ličnoj higijeni i svojoj lepoti.

stavljanje dezodoransa

Pored toga što postoji kozmetika koja može da spreči neprijatan miris, ponekad ona nije dovoljna.

Redovna higijena koja podrazumeva tuširanje i stavljanje dezodorana ponekad jednostavno nije dovoljna, pa je potrebno uvesti još neke trikove uz koje ćete se osećati bolje i ne razmišljati mnogo o tome hoće li se iza vas osetiti neprijatan miris.

Jeste li jedna od onih žena koje redovno brije dlačice? Ako niste vreme je da započnete, jer se pokazalo da se i na dlačicama zadržavaju bakterije. Rešenje za vas je da svaki drugi dan brijete dlačice ispod pazduha. Neke žene nemaju problema s mirisom pa se opet briju redovno. Vodite računa o svojoj lepoti.

Pored kozmetičkih preparata u vašoj borbi protiv neprijatnog mirisa može da pomogne i ishrana. Morate samo paziti što jedete i sve će da bude u redu. Izbegavajte neko vreme crveno meso te brzu i mnogo začinjenu hranu. Na popis namirnica koje ne biste smeli da jedete nalazi se beli luk.

Sada kada ste rešili ishranu i odabrali namirnice uz koje ćete da se osećate bolje, okrenite se prema odeći i onome što nosite. Ako imate problema s mirisom ispod pazduha, bilo bi dobro kada bi počeli da nosite odeću uz koju vaša koža može da diše i da je od prirodnih materijala.

Izbegavajte pijenje preterano hladnih i vrućih pića, jer oni u vama dovode do znojenja, a s tim i do neprijatnih mirisa. Pokušajte posle posla krenuti na vežbanje. Iako vežbanje povećava znojenje, ovako iz tela izbacujete toksine tako da znoj neće imati neprijatne mirise. Poslušajte ove savete i osećajte se bolje u svom telu.

Autor: Sanja, Foto: coka/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*