Saveti za bolji san

Vama je mnogo važno da se naspavate, ali to vam mogu da pokvare nervoza i loš dan na poslu. Izbegnite sve one situacije zbog kojih se ne možete naspavati. Poslušajte savete za bolji san koji će da ublaže sve uzroke lošeg spavanja.

devojka koja spava

Bilo bi dobro kada bi se opustili, a to možete da uradite uz pomoć neke vama drage knjige i i uz jednu šolju biljnog čaja. Šolja biljnog čaja je odlična kao piće koje ćete da popijete pre nego krenete na spavanje.

Vaš san može biti bolji ako pre spavanje pojedete zdravu hranu koja nije teška za stomak. Odlučite se za zdravu večeru sa kojom ćete da izgubite suvišne kilograme i zbog koje ćete da se bolje osećate u svom telu.

Pokušajte da spavate dovoljno. Ako ne spavate dovoljno to može da uzrokuje slabljenje imunološkog sustava, gojaznost te probleme sa krvnim pritiskom. Uvek pokušajte rasporediti svoje obaveze tako da ćete imati dovoljno vremena da odspavate do 7 sati svaku noć.

Ograničite vreme koje provodite ispred televizora, mobitela ili kompjutera. Odmorite oči i ne nosite telefon sa sobom u krevet. Bilo bi dobro da svaki put pre spavanja isključite telefon.

Vi želite lepi san i da zaspete bez problema? Zašto onda ne bi pokušali sa ritualima. Možda će ovo da vam zvuči smešno, ali sa samo nekoliko sitnica pre spavanja, vaše će se telo pripremiti za spavanje.

Izbegavajte slatko, pa tako umesto slatkiša kao što je mlečna čokolada ili bombon, uzmite zdravu voćku koja u sebi ima mnogo vitamina ili tamnu čokoladu. Zavisnost o šećeru može da potakne nervozu zbog čega nećete moći da zaspete.

Pokušajte se što više smejati jer pozitivni osećaji mogu samo da pomognu. Nađite nešto zbog čega ćete se smejati i tako si obezbediti bolji san. Ne zaboravite se svaki dan za nešto pohvaliti. Poslušajte ovih par saveta koji će vam pomoći da imate bolji san.

Autor: Sanja, Foto: Valeriy Lebedev/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*