Saveti za brži rast kose

Ošišali ste se sada i sada više niste sigurni da ste dobro uradili? Vreme je da se informišete o tome kako da vam kosa što brže naraste kako bi mogli opet da radite razne frizure. Dobro je što za to ne morate da odlazite u salone nego možete sami da si pomogmete i to uz pomoć nekoliko kućnih trikova.

plava boja kose

Nije važno samo da kosa što pre naraste, ona mora biti lepa, sjajna i mekana. Potrebno je da vodite računa o zdravlju svoje kose svaki dan kako bi mogli da budete ponosni na svoj zaštitni znak, jer retko je kojoj ženi svejedno kako joj kosa izgleda.

Prvo što možete da uradite za brži rast kose je da ne zaboravite na ulje badema. Zašto je ono važno? Dokazano je kako upravo ono pomaže kod bržeg rasta kose, a sve što treba da uradite je da ga nanesete na kosu pre nego idete na spavanje. Tako će ulje imati dovoljno vremena da deluje.

Mnogi su složni kako je potrebno barem jednom sedmično nanositi ulje na kosu kako bi ona uvek bila zdrava. Odlučite li se da to uradite pre spavanja, ne zaboravite ujutro isprati ulje kako vam kosa ne bi bila masna.

Izbegavajte pranje kose vrućom vodom. Neka ona bude mlaka jer ne samo što usporava rast kose, nego ju može i oštetiti, a to sigurno ne želite. Pre nego smočite kosu proverite temperaturu vode i kada je ona zaista prijatna ne samo za vašu kožu nego i kosu, vreme je da ju operete i potom stavite šampon i želenu masku.

Da li znate da je zdrava prehrana potrebna kako bi se bolje osećali? Pored boljeg zdravlja hrana koju jedete može mnogo da utiče na vašu kosu i kojom će brzinom ona da raste. Ako želite lepu i sjajnu kosu potrebno je da jedete jaja, mlečne proizvode i ribu.

Pronađite dovoljno vremena za masažu koja će potaknuti rast kose. Priuštite si masažu barem dva put sedmično i rezultati će biti tu i pre nego šta se nadate. Uživajte u lepoti svoje kose.

Autor: Sanja, Foto: Natalya Smagina/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*