Saveti za depilaciju

Depilacija je postala sastavni deo života mnogih žena, ali i muškaraca. Iako je ona sastavni deo mnogih, ipak postoje oni koji još uvek imaju problema s dlačicama i to zbog onoga šta rade tokom i posle depilacije. Slede saveti koji će da vam pomognu.

depilacija voskom

Postoji nekoliko načina kako možete da uklonite dlačice, ali bez obzira na to, brijače bi trebali da izbegavate jer mogu da uzrokuju infekcije i iziritiraju kožu. Kozmetičari se slažu da je depilacija voskom najbolja jer smanjuje mogućnost da se pojave bolne bubuljice.

Depilacija se radi na nekoliko područja kao i na bikini zoni. Iako je ona posebno bolna na tom delu, to ne preči žene da se i dalje odlučuju na razne načine depilacije tog dela tela. Ako želite da vas manje boli i to je moguće. Ako depilaciju na tom delu radite redovito, koren dlačica će slabiti, a bol će biti manje neugodna.

Bikini zonu treba da depilirate između tri i šest nedelja, ali ako to radite zbog leta i plaže, važno je da se depilirate barem mesec dana pre nego krenete na more. Ne preporuča se odmah nakon depilacije voskom odlazak na plažu jer može doći do crvenila, a ako ne možete da sačekate, zaštitite taj deo kremom sa zaštitnim faktorom.

Bol nakon depilacije voskom može da se reši i uz pomoć hladnih obloga. One će da smanje upalu i suze pore. Posle toga treba da nanesete hidratantnu kremu te barem dva dana nosite samo lepršavu odeću kako bi se smanjio pritisak na određeno područje.

Posle depilacije voskom obično dolazi do neugodnog svraba, a kako bi to izbegli koristite prirodni vosak koji se zagreje dok ne postigne temperaturu kao šta je ona od tela. Ovo će da spreči peckanje i svrab.

Odlazite li na depilaciju u kozmetički salon mnogo je važno da pripazite na alat koji kozmetičarka koristi i koji mora da bude dezinfikovan. Veoma je važno da pazite na ovaj detalj kako ne bi dobili infekciju. Rešite se dlačica i uživajte u glatkoj koži.

Autor: Sanja, Foto: Olinchuk/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*