Saveti za lepi manikir

Lepi nokti? Uvek i zauvek… Vi ste jedna od onih žena koja voli da ima lepe nokte? To je u redu jer nije važno paziti samo na lepotu lica nego i na ostale delove tela. Tako i nokti moraju uvek da budu lepo manikirani i uredni.

lepi nokti

Da li ste znali da ruke govore mnogo o vama? Ako su lepe i njegovane to znači da ste osoba koja je sigurna u sebe i ono šta radi. Postoje mnogi problemi koji muče žene širom sveta, a jedan od njih je listanje noktiju. Da li ste i vi žena koja ima problema sa takvim noktima?

Slede saveti koji će u tome da vam pomognu i zbog kojih ćete se bolje osećati. Bilo bi dobro kada bi koristili kreme koje će da ojačaju vaše nokte, a koje u sebi imaju važne vitamine koji su mnogo važni za oporavak noktiju.

Zato je važno da pre nego šta nanesete lak za nokte, stavite bazu za jačanje nokta. Da se nokti manje listaju mora da ih skraćujete, ali tako što ćete da koristite grickalicu, a ne makaze.

Ako ste toliko srećna osoba da imate savršene nokte i da vam ništa ne treba, to je super. Ali to ne znači kako ne treba da brinete o nezi noktiju. Tako morate redovno da pazite na zanoktice, a oblik i dužinu nokta uvek prilagodite boji laka koji ćete da nanesete na nokte.

Postoje žene koje imaju problema sa slabim noktima. Da biste ojačali svoje nokte, bilo bi dobro kada bi ih mazali ricinusovim uljem. Svaku večer pre spavanja nanesite ulje na nokte, a posle nekoliko dana vaše će ruke biti prelepe.

Nemojte da grickate nokte. Ako su vam nokti kratki zato šta ih grickate, nabavite lak protiv grickanja i redovno ga mažite. Ne zaboravite povećati unos vitamina B radi kojeg će nokti brže rasti. Za brži rast noktiju probajte i posebne lakove.

Autor: Sanja, Foto: Natalija Brenc/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*