Saveti za negu kose

Retko koja žena ne vodi računa o tome kako joj kosa izgleda. Ona mora da bude sjajna, glatka i lepa. Ako želite da vaša kosa uvek izgleda lepo i bez greške pročitajte nekoliko saveta koji će da vam pomognu da uvek izgledate lepo.

duga kosa

Jedan od saveta koji bi mnoge žene mogle da poslušaju je spavanje na svilenkastim jastučnicama na kojima će odmarati osim vas i vaša kosa. Ovaj udoban materijal je savršen za vašu kosu.

Volite li da nosite šnalice? Kako bi vam čvrsto stajale na kosi, pre nego šta napravite frizuru poprskajte malo laka za kosu. Tako će vam frizura trajati celu večer, a vi ćete radi toga biti srećni.

Kosa može lepo da izgleda nakon sušenja fenom ako ste pri kraju odlučile da uključite hladni vazduh. Frizura je postojana, a vi ste spremni da iziđete van i izgledate poput zvezde.

Volite li koristiti serume za kosu? Ako je tako onda ne bi bilo dobro da ih stavljate na celu kosu. Mnogi eksperti su složni kako serum treba stavljati samo na krajeve. Ako stavite na tjeme kosa će da vam bude masna.

Kosu nemojte da sušite peškirom nego majicom od pamuka. Peškir nije dobar jer može izazvati lomljenje kose. Zato je pamučna majica dobra dobra ako želite da još dugo imate lepe i neoštećene krajeve.

Za volumen možete da natapirate kosu preko glave. Nikada nemojte koristiti četku ako imate mokru kosu. To su sve četke koje na sebi imaju sitne zupce, a koji mogu da oštete vašu kosu.

Primetili ste kako vam kosa sporo raste i želite da se to što pre promeni? Vreme je za namirnice koje pomažu ubrzati rast kose, a to su jaja i žuta paprika. Uživajte u ovim ukusnim namirnicama.

Pre nego što se morate farbati bilo bi dobro da na kosu stavite masku koja će vam pomoći da se boja farbe primi na vašu kosu. Sledite ove savete i vaša će kosa biti prelepa i sa volumenom.

Autor: Sanja, Foto: YuriyZhuravov/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*