Saveti za sakrivanje podočnjaka

Volite da se šminkate i nije vam svejedno hoće li na licu da se možda primete tragovi neprospavane noći? Ako je tako onda veoma pazite na to da uz sebe uvek imate korektor, koji će vam pomoći da sakrijete te ružne podočnjake zbog kojih izgledate umorno i mnogo starije.

sakrivanje podočnjaka

Šminkanje je važno ako želite da postignete veliku promenu ili jednostavno želite da se ulepšate i tako istaknete delove na licu, za koje ste uvereni kako su vaša prednost i kako je to ono zbog čega drugi govore da ste posebni. Da bi u tome uspeli važno je da poznajete trikove i savete vrhunskih stručnjaka koji u svetu šminke zaista čine prava čuda.

Potrebno je samo malo vremena, truda i onda je sve moguće i vaša zabavna avantura sa šminkanjem može da započne. Jedan od trikova koje šminkeri koriste kako bi ulepšali manekenke za snimanje časopisa, reklama, je trik koji se odnosi na pokrivanje podočnjaka.

Da li koristite puder? Za sve žene koje ne mogu bez pudera važno je da znaju kako će najbolje sakriti podočnjake ako odaberu korektor koji je za nijansu svetliji ne samo od njihove puti, nego i od pudera koji su odabrali. Sve je u pravoj nijansi i ako tu pogrešite nećete uspeti u želji da podočnjaci jednostavno nestanu i vi izgledate sveže. Za nestanak podočnjaka najbolje je kombinacija tekućeg pudera i korektora.

Ako niste sigurni kada se nađete u prodavnici možete upitati za savet prodavačicu. Sada kada imate uz sebe najbolji korektor vreme je da započnete sa šminkanjem i da se posle toga bolje osećate. Stanite pred ogledalo i malo nagnite glavu te stavite korektor uz pomoć njegove četkice. Posle toga pređite prstima lagano tapkajući i podočnjaci će nestati. Važno je da imate dobro osvetljenje kako bi mogli da primetite i najmanji detalj.

Postoji nekoliko vrsta korektora i potrebno je znati koji će vam najbolje odgovarati. Od korektora za sakrivanje bubuljica do korektora za sakrivanje podočnjaka, na vama je odaberete ono što vam treba i što će vam pomoći. Nažalost ne možete uvek računati na to da ćete se uspeti naspavati i zato vam treba pomoć u obliku šminke.

Autor: Sanja, Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*