Saveti za šišanje kod kuće

Šišanje kod kuće da ili ne? To će da ovisi o tome kakvu frizuru želite i da li je u pitanju šišanje samo krajeva, šiški ili možda nešto posve različito. Vaša odluka hoćete li da se ošišate kod kuće ili će to da uradi vaša frizerka zavisi o tome kakvu kosu imate.

šišanje šiški

Nije uopšte svejedno ako imate ravnu kosu ili kovrdže. Mnogo je teže raditi ako imate kovrdže, ako vam je kosa bujna, gusta ili oštećena. To onda predstavlja komplikovan postupak da ga radite sami kod kuće umesto kod frizera.

Vi sami znate najbolje što želite i verujemo kako u glavi imate sliku frizure koju želite, a ako mislite da vi to možete i nije vas strah da u sledećih nekoliko sedmica nosite kapu na glavi, onda krenite i ošišajte se sami. Ako ne želite više pare ostavljati po frizerskim salonima, ošišajte se kod kuće, ali budite pažljivi.

Važno je da znate kako nije isto ošišati krajeve i šiške i napraviti složenu frizuru kakvu mogu samo da naprave vešte frizerke. Pošto ste odlučili da napravite promenu sami, morate imati i prave makaze te mnoge druge predmete koji će da vam pomognu.

Potreban vam je češalj sa sitnim zupcima te oštre makaze. One moraju biti profesionalne kao i makaze koje se koriste u frizerskom salonu. Nemojte nikako da se odlučite za makaze sa kojima režete papir. Verujte da to neće dobro da završi.

Razdelite kosu na nekoliko delova i zakačite ih šnalama. Prstima ravnajte i uvek režite sloj po sloj. Kosu podižite pod kutem od devedeset stepeni od glave kako bi mogli da izravnate krajeve. Kosa bi morala da bude mokra.

Budite opuštene i mirne ruke, a ako niste sigurne pozovite drugaricu koja će da vam pomogne i koja će možda bolje da vidi jeste li izravnali kosu s jedne i druge strane. Ako niste sigurne radije idite kod frizera.

Autor: Sanja, Foto: Vera F/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*