Selma Bajrami:Mudre odluke se donose hladne glave, ne u huji, tuzi, plaču!

Selma Bajrami danas je bila prilično inspirisana, pa je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama podelila svoja osećanja i ono kako se ona trenutno oseća.

Selma 3

“Ništa u životu nije tako teško kao donijeti neku odluku stisnuvši srce, a učinivši kako razum nalaže. To što smo ga stisli u jednom momentu znači da ga moramo tako držati sve naredno vrijeme. Popustimo li mu, počet će da se iz njega izliva sva bol koju smo stisnuli i zaustavili.Teške su to odluke, a često nam baš o njima ovise život, zdravlje, budućnost“

“Zato su i toliko bitne i toliko bolne. Razumjet će vas samo onaj ko je prošao ili prolazi kroz isto. Razumjeli ili nerazumjeli, to neće olakšati vašu borbu. Svoju ulogu u životu ma kakva da nas „zapadne“, nosimo sami. Mudre odluke se donose hladne glave, ne u huji, tuzi, plaču. Mudre odluke se „vare“ dugo, vagaju, mjere…Mudre odluke su iskrene i čistog nijjeta. Mudre odluke moraju dati ploda. Zato hladno i mudro. To se ne prepisuje, to se vremenom uči i trenira“ – napisala je Selma.

Autor:Goran, Foto:Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*